Am fiert bulgurul in lapte. Am pus lapte cat sa il acopere. Se mai poate adauga lapte treptat in cazul in care e nevoie.
Dupa ce bulgurul a fiert, l-am lasat in oala pana am pregatit crema de afine. Bulgurul va mai absorbi din lapte in procesul de racire.
La magazinul bio de unde imi fac cumparaturile am gasit o crema de cocos care se poate folosi in preparate. Contine nuca de cocos si apa (atat). Am mixat afinele cu crema de cocos si cu o curmala pana am obtinut o crema.
Am uns un bol cu ulei de cocos. Am pus un strat de crema, unul de bulgur, iar crema si din nou bulgur. Apoi, am rasturnat bolul pe o farfurie (asa am obtinut forma si straturile).
A fost o cina delicioasa :)!
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Servus!
Îmi poti. pune, te rog, ce consistenta are la final, adica se poate manca cu mana?
Te intreb pentru ca am o fetita de 10 luni (saptamana a 17-a de diversificare) iar de 3 saptamani îmi refuza orice este blendarit /pasirat insa accepta tot ce poate prinde in manuta si isi duce
singura la gurita !
Îți mulțumesc anticipat!
Da, consistenta finala e destul de solida, dar asta depinde si cat de mult lapte lasi peste bulgur sau cat mai lasi bulgurul in lapte ca sa-l absoarba. Iti vei da seama care e consistenta potrivita. Cum ziceam, ungi un bol cu unt de cocos, pui bulgurul si crema in straturi, le lasi vreo 5-10min si le rastorni. Forma o parti imparti in bucati mai mici cu ajutorul unui cutit.
Bună, o mica întrebare crema de cocos o pot înlocui și cu altceva,nu prea găsesc așa ceva?Multumesc
Salut,
In loc de crema de cocos poti pune o lingurita de ulei de cocos si, eventual, 1-2 lingurite de nuca de cocos.
Multumesc frumos,felicitari pentru blog te urmaresc cu mare drag!
Cu mare drag :)!
Iti multumesc pentru aprecieri. Sper sa ma urmaresti si in viitor :).
Servus!
Îmi poti. pune, te rog, ce consistenta are la final, adica se poate manca cu mana?
Te intreb pentru ca am o fetita de 10 luni (saptamana a 17-a de diversificare) iar de 3 saptamani îmi refuza orice este blendarit /pasirat insa accepta tot ce poate prinde in manuta si isi duce
singura la gurita !
Îți mulțumesc anticipat!
Salut!
Da, consistenta finala e destul de solida, dar asta depinde si cat de mult lapte lasi peste bulgur sau cat mai lasi bulgurul in lapte ca sa-l absoarba. Iti vei da seama care e consistenta potrivita. Cum ziceam, ungi un bol cu unt de cocos, pui bulgurul si crema in straturi, le lasi vreo 5-10min si le rastorni. Forma o parti imparti in bucati mai mici cu ajutorul unui cutit.