Bulgur cu crema de afine

 

*Reteta de la 8 luni

 

Ingrediente: 

  • 4-5 linguri de bulgur
  • lapte (de capra, de vaca, vegetal)
  • 2-3 linguri de afine
  • 10-15g crema de cocos
  • 1-2 curmale
  • ulei de cocos

 

Mod de preparare: 

  1. Am fiert bulgurul in lapte. Am pus lapte cat sa il acopere. Se mai poate adauga lapte treptat in cazul in care e nevoie.
  2. Dupa ce bulgurul a fiert, l-am lasat in oala pana am pregatit crema de afine. Bulgurul va mai absorbi din lapte in procesul de racire.
  3. La magazinul bio de unde imi fac cumparaturile am gasit o crema de cocos care se poate folosi in preparate. Contine nuca de cocos si apa (atat). Am mixat afinele cu crema de cocos si cu o curmala pana am obtinut o crema.
  4. Am uns un bol cu ulei de cocos. Am pus un strat de crema, unul de bulgur, iar crema si din nou bulgur. Apoi, am rasturnat bolul pe o farfurie (asa am obtinut forma si straturile).

 

A fost o cina delicioasa :)!

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

6 Comments on Bulgur cu crema de afine

  1. Servus!
    Îmi poti. pune, te rog, ce consistenta are la final, adica se poate manca cu mana?
    Te intreb pentru ca am o fetita de 10 luni (saptamana a 17-a de diversificare) iar de 3 saptamani îmi refuza orice este blendarit /pasirat insa accepta tot ce poate prinde in manuta si isi duce
    singura la gurita !
    Îți mulțumesc anticipat!

    • Salut!

      Da, consistenta finala e destul de solida, dar asta depinde si cat de mult lapte lasi peste bulgur sau cat mai lasi bulgurul in lapte ca sa-l absoarba. Iti vei da seama care e consistenta potrivita. Cum ziceam, ungi un bol cu unt de cocos, pui bulgurul si crema in straturi, le lasi vreo 5-10min si le rastorni. Forma o parti imparti in bucati mai mici cu ajutorul unui cutit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *