*Reteta de la 8 luni
Ingrediente:
- 4-5 linguri de bulgur
- lapte (de capra, de vaca, vegetal)
- 2-3 linguri de afine
- 10-15g crema de cocos
- 1-2 curmale
- ulei de cocos
Mod de preparare:
- Am fiert bulgurul in lapte. Am pus lapte cat sa il acopere. Se mai poate adauga lapte treptat in cazul in care e nevoie.
- Dupa ce bulgurul a fiert, l-am lasat in oala pana am pregatit crema de afine. Bulgurul va mai absorbi din lapte in procesul de racire.
- La magazinul bio de unde imi fac cumparaturile am gasit o crema de cocos care se poate folosi in preparate. Contine nuca de cocos si apa (atat). Am mixat afinele cu crema de cocos si cu o curmala pana am obtinut o crema.
- Am uns un bol cu ulei de cocos. Am pus un strat de crema, unul de bulgur, iar crema si din nou bulgur. Apoi, am rasturnat bolul pe o farfurie (asa am obtinut forma si straturile).
A fost o cina delicioasa :)!
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Bună, o mica întrebare crema de cocos o pot înlocui și cu altceva,nu prea găsesc așa ceva?Multumesc
Salut,
In loc de crema de cocos poti pune o lingurita de ulei de cocos si, eventual, 1-2 lingurite de nuca de cocos.
Multumesc frumos,felicitari pentru blog te urmaresc cu mare drag!
Cu mare drag :)!
Iti multumesc pentru aprecieri. Sper sa ma urmaresti si in viitor :).
Servus!
Îmi poti. pune, te rog, ce consistenta are la final, adica se poate manca cu mana?
Te intreb pentru ca am o fetita de 10 luni (saptamana a 17-a de diversificare) iar de 3 saptamani îmi refuza orice este blendarit /pasirat insa accepta tot ce poate prinde in manuta si isi duce
singura la gurita !
Îți mulțumesc anticipat!
Salut!
Da, consistenta finala e destul de solida, dar asta depinde si cat de mult lapte lasi peste bulgur sau cat mai lasi bulgurul in lapte ca sa-l absoarba. Iti vei da seama care e consistenta potrivita. Cum ziceam, ungi un bol cu unt de cocos, pui bulgurul si crema in straturi, le lasi vreo 5-10min si le rastorni. Forma o parti imparti in bucati mai mici cu ajutorul unui cutit.