La grădiniţa Antoniei, prima gustare din zi o aducem de acasă. Dacă la început, când ni s-a comunicat această regulă, am strâmbat din nas, apoi i-am înţeles beneficiile. Copiii învaţă să împartă, să ceară sau să refuze, dar şi să accepte un refuz.

În primele 3 zile ale săptămânii, toţi copiii aduc fructe, joia servesc legume, iar vinerea este rândul seminţelor, nucilor şi fructelor uscate. Aici sunt permise şi batoanele. După ce fetiţa mea a văzut că unii copii au batoane, m-a întrebat ea când va avea acelaşi lucru la gustare. I-am promis că îi voi pregăti batoane în casă şi aşa am făcut.

Am încercat o variantă de batoane raw vegane, cu fructe de sezon, fără zahăr şi fără îndulcitori. Batoanele au doar 7 ingrediente pe care, probabil, le aveţi deja în casă. Modul de preparare e simplu, ca o joacă de copii. 🙂 Dacă vreţi să le încercaţi şi voi, reţeta o găsiţi mai jos.

 

Ingrediente: 

  • 80-90g cireşe (cântărite fără sâmburi)
  • 10g seminţe de chia
  • 50g nuci caju
  • 25-30g curmale
  • 40-50g fulgi de ovăz moi
  • 8-10g unt de cocos
  • lapte vegetal

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Seminţele de chia şi nucile caju le-am lăsat la hidratat timp de aproximativ 3h, în recipiente separate, în lapte vegetal. Am pus lapte cât să le acopere. Dacă nu aveţi lapte vegetal, puteţi să le hidrataţi în apă.

 

Pasul 2

Când nucile şi seminţele au fost hidratate, le-am transferat în bolul mixerului alături de curmale şi de untul de cocos. Precizez că nucile caju le-am scurs de lapte şi am folosit curmale moi care nu au necesitat hidratare în prealabil. Dacă folosiţi curmale uscate, atunci lăsaţi-le şi pe ele la hidratat vreo 3 ore.

 

Pasul 3

Peste amestecul obţinut, am adăugat fulgii de ovăz şi cireşele. Cireşele le-am spălat, le-am curăţat de sâmburi şi le-am tăiat mărunt. Am amestecat bine toate ingredientele.

 

Pasul 4

Compoziţia am aşezat-o pe o hârtie de copt şi i-am dat o formă dreptunghiulară. O puteţi modela cu lingura sau cu mâna unsă cu puţin ulei de cocos. Dreptunghiul meu a avut 2 cm grosime şi laturile de 10 cm, respectiv 17 cm. L-am împachetat în hârtia de copt şi l-am dat la congelator pentru aproximativ 2-3 ore. De fapt, planul era să-l ţin mai puţin timp la congelator şi să îl transfer apoi în frigider, dar m-am luat cu alte treburi şi l-am uitat acolo. 🙂 Greşeala mea nu a afectat cu nimic calitatea batoanelor.

 

 

Pasul 5

Din dreptunghiul format, am obţinut 7 batoane de 2 x 10 cm. Le-am pus într-o caserolă din sticlă, cu capac, le-am despărţit cu hârtie de copt şi le-am păstrat la frigider.

Ahhh, şi era să uit! Am aşteptat copilul să vină acasă şi să-i dau vestea cea bună, că a doua zi, la grădiniţă, va avea batoane cu cireşe de servit la gustare. 🙂

 

 

 

Ea: Selios?! Ai făcut batoane?! Dal ai făcut destule ca să-mi ajungă să împalt?!

Eu: Da, iubita mea. O să ai de unde să împarţi. 

 

Şi împărţite au fost la grădi şi acasă, între noi. 🙂

 

Alte reţete raw vegane: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

2 Comments on Batoane raw vegane cu cireșe (fără zahăr)

  1. Buna! Fulgii de ovaz se pun asa cruzi? Nu se fierb? Nu am mai dat fulgi cruzi si nu stiu daca este ok.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *