Gofre la micul dejun? Yes, please! 🙂

Antoniei îi plac tare mult gofrele și, în general, preferă preparatele dulci la micul dejun. Încerc să avem un echilibru, adică un mic dejun dulce, chiar dacă este fără zahăr, implică reducerea porției de dulce din timpul zilei. 

Rețeta de astăzi, gofre cu banane, cacao și curmale, vă garantez că va avea succes în rândul celor mici (și nu numai). Doar la auzul cuvântului „ciocolată” copiii devin mai receptivi. 🙂 Ei bine, în această rețetă nu avem nici ciocolată (puteți adăuga fulgi de ciocolată în compoziție dacă vreți să obțineți un desert ciocolatos), nici zahăr rafinat. Aspectul gofrelor duce cu gândul la ciocolată, iar gustul dulce este dat de banane și curmale. 

 

 

Ingrediente: 

Pentru 10 gofre

  • 3 ouă
  • 200g făină
  • 50g unt
  • 2 banane (230g – cântărite fără coajă)
  • 100g curmale
  • 150 ml lapte
  • 15g pudră de cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare: 

 

 

Pasul 1

Pentru a-mi ușura munca și pentru ca gofrele să fie gata într-un timp cât mai scurt, am pus în vasul blenderului ouăle, bananele, curmalele, laptele și vanilia. Le-am mixat până am obținut un amestec omogen. 

Un detaliu important → Eu folosesc curmale moi care nu necesită hidratare (se blenduiesc foarte bine). Dacă folosiți curmale uscate, atunci vă sfătuiesc să le lăsați la înmuiat în lapte sau în apă timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte, la frigider. 

 

 

Pasul 2

Amestecul lichid pe care l-am obținut l-am transferat într-un bol. Am încorporat untul topit și răcorit. Apoi, în această compoziție, am adăugat ingredientele uscate, combinate în prealabil: făina + pudra de cacao + praful de copt + praful de sare. Am amestecat cu ajutorul unui tel până am obținut o compoziție omogenă. Am lăsat-o să se odihnească timp de 10 minute. 

 

 

Pasul 3

Între timp, cât aluatul s-a odihnit, am încins aparatul de gofre. Așa cum am mai precizat deja, eu folosesc aparatul Duraceramic de la Breville și sunt foarte mulțumită cum își face treaba (își merită toți banii!). Nu reiau detaliile tehnice ale aparatului, dar să știți că le găsiți în cadrul rețetei de gofre cu banane și sfeclă coaptă

 

 

 

 

Revin la rețeta noastră! În aparatul încins, am pus compoziția fără să depășesc marginile, am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până s-au rumenit ușor. Mie îmi place să le țin puțin mai mult decât îmi indică butonul luminos, pentru că le prefer mai rumenite, ușor mai crocante.

 

 

Noi am servit gofrele simple, ușor călduțe. În cazul nostru, au fost un adevărat succes (Antonia iubește curmalele!). Dacă vreți să adăugați niște fulgi în ciocolată în compoziție, obțineți un desert delicios și ciocolatos. 🙂

 

 

Pe blog, găsiți și alte rețete de gofre dulci și sărate, precum: 

Las aici și câteva detalii din culise. 🙂 Următoarea rețetă de gofre va fi una sărată. Promit că și aceea va fi delicioasă și … colorată. 🙂

 


 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *