În mare parte, îmi plac rețetele simple, gustoase, care nu necesită prea mult timp de petrecut în bucătărie. Îmi place și să mă lansez în realizarea unor rețete mai elaborate, dar nu îmi place să gătesc pe fugă, contra cronometru. Având în vedere că trebuie să mâncăm, chiar de 3 ori pe zi, apelez la rețetele simple atunci când timpul nu este prea generos cu mine și, de multe ori, am impresia că devine din ce în ce mai zgârcit.

Dacă aveți un aparat de vafe, această rețetă este chiar mai simplă decât una de pancakes sau de paste, ambele recunoscute pentru timpul lor minim de preparare. Combinația de ingrediente este una delicioasă și vă sfătuiesc să o încercați chiar dacă spanacul nu este pe lista voastră de alimente favorite.

Ingrediente:

  • 12-13 cuburi de spanac congelat
  • 3 ouă
  • 100-110g telemea
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150ml lapte
  • 70g făină albă
  • 80g făină integrală
  • 1 linguriță pesto (opțional)
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător, am amestecat ingredientele uscate: făinile, praful de copt, sarea și piperul. Vă sfătuiesc să nu adăugați prea multă sare, pentru că telemeaua este deja sărată. De asemenea, puteți opta pentru un singur tip de făină, în funcție de preferințe sau de ce aveți prin casă.
  2. Separat, am amestecat restul ingredientelor, ingredientele lichide. Cu ajutorul unei furculițe, am bătut ouăle cu laptele și uleiul de măsline. Eu am adăugat și o linguriță de pesto pentru aromă. Dacă nu aveți pesto, puteți pune busuioc proaspăt sau uscat.
  3. Peste ingredientele lichide am adăugat făinile cu praful de copt și, cu ajutorul unui tel, am amestecat bine, până am obținut o compoziție omogenă.
  4. Am încorporat spanacul decongelat și scurs bine de apă. Eu am folosit spanac congelat tocat și porționat. Telemeaua am dat-o pe răzătoarea mică și am încorporat-o în aluat.
  5. Am încins aparatul pentru vafe pe penultima treaptă (4 din 5) şi l-am uns cu puţin ulei. Cantitatea de aluat pentru fiecare vafă depinde de mărimea aparatului vostru, la fel şi timpul de coacere. Pentru fiecare vafă eu am folosit 2 linguri de compoziție. Am copt fiecare vafă timp de aproximativ 3-4 minute. Depinde dacă le preferaţi mai moi sau mai crocante în exterior. Trebuie să vă jucaţi puţin cu aparatul pentru a obţine rezultatul pe care vi-l doriţi.
  6. Dacă doriți să aibă o textură ușor crocantă, să le lăsați să se răcească pe un grătar, nu pe farfurie. Pe farfurie vor face condens sub ele.

Neapărat să le încercați și să reveniți cu un feedback. 🙂 Sper să vă placă! Pe blog, găsiți și alte rețete de vafe, atât sărate, cât și dulci.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Vafe cu spanac şi telemea

  1. Bună,
    Am încercat aceasta rețetă și bebelina mea a fost foarte incantata, e foarte bună pentru întreaga familie. Mulțumim pentru rețetă. ❤️🤗

  2. Buna, am incercat reteta ta, dar cum nu am un aparat de vafe am adaptat si am facut clatite 😁
    Au avut succes de la cel mai mic pana la cel mai mare.
    Multumim pentru retete, o sa mai incerc si altele 🙂

    • Salut

      Ce mă bucur că ai găsit o soluție și ai reușit să adaptezi rețeta.

      Dă-mi de veste ce alte rețete mai încerci și dacă sunt pe gustul vostru! 🙂

    • Salut

      Am avut un aparat de vafe cumpărat din Lidl, dar nu mi-a plăcut în mod deosebit. Acum am aparatul de la Breville. Sunt foarte mulțumită de el. Nu există termen de comparație între ele. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *