În weekend, am încercat o nouă rețetă de vafe. Au ieșit pufoase și aromate, așa că m-am grăbit să le fac 2-3 poze și să împărtășesc cu voi rețeta.

Vafele (waffles în limba engleză/gaufres în limba franceză) îşi au originea în Belgia, cele mai cunoscute fiind vafele de Bruxelles şi vafele de Liège. Se consideră că primele reţete de vafe au apărut în secolul XIII. Astăzi, există peste 30 de sortimente, de la vafe à la Flamande, cu drojdie de bere, spumă din albuşuri şi uneori cu cognac, până la pizzelle, nişte vafe italieneşti subţiri.

Prima rețetă de vafe pe care am publicat-o pe blog a fost una clasică, o bază care poate fi adaptată atât pentru vafele dulci, cât și pentru cele sărate. Cea de astăzi este o rețetă de vafe dulci, care nu conține zahăr sau îndulcitori.

 

Ingrediente: 

 • 140g iaurt grecesc
 • 100ml lapte
 • 2 banane (220g)
 • 40g unt (topit și răcit)
 • 2 ouă
 • 100g făină
 • 50g făină de migdale
 • 1/2 linguriță praf de copt
 • scorțișoară

 

Mod de preparare:

 1. Pentru a-mi ușura munca, am mixat în blender iaurtul cu laptele și cu bananele. Am încorporat untul topit și răcit.
 2. Separat, am amestecat ingredientele uscate, făina, făina de migdale, praful de copt și scorțișoara. De această dată, am folosit făină albă.
 3. Peste compoziția de iaurt cu lapte și banane, am adăugat ingredientele uscate. Am amestecat cu un tel până s-au încorporat toate ingredientele.
 4. Ouăle le-am bătut (întregi) până și-au triplat volumul și le-am adăugat peste compoziția obținută. Le-am încorporat ușor, cu ajutorul unei palete de patiserie, cu mișcări lente, de sus în jos.
 5. Am încins aparatul pentru vafe pe penultima treaptă (4 din 5) şi l-am uns cu puţin unt topit (doar pentru prima vafă). Cantitatea de aluat pentru fiecare vafă depinde de mărimea aparatului vostru, la fel şi timpul de coacere. Eu am pus aproximativ 2 linguri pentru fiecare vafă.
 6. Am copt fiecare vafă timp de aproximativ 3-4 minute. Depinde dacă le preferaţi mai moi sau mai crocante în exterior. Trebuie să vă jucaţi puţin cu aparatul pentru a obţine rezultatul pe care vi-l doriţi.

 

 

Puteți servi vafele cu fructe, unt de arahide sau de alune de pădure, miere, dulceață sau simple. Eu zic că sunt delicioase indiferent de combinația pe care o alegeți. Poftă bună!

 

Alte reţete asemănătoare: 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Vafe cu banane și migdale (fără zahăr)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *