Ce vă spun aceste 3 ingrediente: migdale, unt de arahide și ciocolată? Pentru mine, cu siguranță fac parte din categoria deliciilor. Bine, să fiu 100% sinceră, îmi pornesc și beculețul care mă avertizează în privința numărului de calorii. O bucată din asta delicioasă are puțin peste 130 de calorii. Merită fiecare calorie, vă asigur.

Se numesc Twix cups pentru că seamăna cu ciocolata Twix din comerț. Este un desert care are 3 straturi, la fel ca și ciocolata consacrată: o bază cu migdale; la mijloc, o cremă de „caramel” fals, pe bază de unt de arahide și miere, iar ciocolata reprezintă ultimul strat. Rezultatul final seamănă cu gustul ciocolatei Twix dar, dacă ar fi să aleg între cele două, aș opta pentru această variantă, mai sănătoasă și, fără îndoială, cu mai mulți nutrienți.

Ingrediente: 

Pentru 22 de bucăți 

Pentru bază

  • 170g făină de migdale
  • 50g făină de cocos
  • 50g miere
  • 170g băutură vegetală
  • vanilie
  • un praf de sare

Pentru stratul de „caramel”

  • 80g unt de arahide
  • 40g miere
  • 5g ulei de cocos
  • vanilie
  • un praf de sare

Pentru topping

  • 150g ciocolată
  • 1-2lg ulei de cocos

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am amestecat toate ingredientele uscate pentru baza desertului. Treptat, am adăugat băutura vegetală (eu am optat pentru o băutură vegetală cu orez și cocos). Am obținut o bază ușor nisipoasă ca și textură.

Pentru aceste Twix cups, am folosit 2 tăvi pentru mini brioșe, din silicon. Așadar, cantitatea bazei am repartizat-o în funcție de numărul și dimensiunea formelor pe care le-am folosit. Vă sfătuiesc să faceți același lucru.

Dacă folosiți hârtie pentru brioșe, vă sfătuiesc să o ungeți cu puțin ulei de cocos.

Pasul 2

Am tasat baza în forme și, apoi, le-am copt timp de 10-12 minute la 180° Celsius. Am scos tăvile din cuptor și am lăsat bazele să se răcească.

Pasul 3

Pentru stratul de „caramel”, am amestecat toate ingredientele până am obținut o compoziție omogenă. Am repartizat-o în fiecare formă (după ce baza s-a răcit). Am dat tăvile la rece, la frigider, până m-am ocupat de topping.

Pasul 4

Topping-ul este la fel de simplu de făcut: la bain-marie, am topit ciocolata împreună cu uleiul de cocos. Eu am folosit o ciocolată neagră.

Când ciocolata a fost topită, am scos tăvile din frigider și am adăugat, în fiecare formă, topping-ul. Și asta e tot!

Dacă vreți ca oricare dintre straturi să fie mai generos, nu vă rămâne decât să suplimentați cantitățile.

Am dat tăvile la congelator pentru 1-2 ore pentru a ne putea bucura cât mai repede de aceste bunătăți. Apoi, le-am păstrat la frigider. Le puteți lăsa în tăvi ori le puteți păstra într-o caserolă cu capac.

Poftă bună!

Alte miniaturi pe care vă invit să le încercați

Coșulețe umplute cu dulceață de căpșuni și ciocolată

Bomboane raw cu cacao și unt de arahide

Prăjiturele umplute cu vișine

Brioșe umplute cu cremă de brânză și afine

Budincă de lămâie


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *