În vacanțe, privilegiez timpul cu ai mei, relaxarea și explorarea, așa că telefonul îl folosesc, în mare parte, pentru a face câteva poze (uit de multe ori să fac și poze). Scrisul și postatul nu sunt pe lista priorităților, așa că recuperez când vin din concediu.

Începând cu acest articol, vreau să vă povestesc despre ultima noastră vacanță. După ce, la începutul verii, am explorat Disneyland-ul și Parisul, am hotărât ca următoarea vacanță să fie pe meleaguri românești. De când ne-am întors în România, ne-am tot propus să ajungem în deltă, dar parcă niciodată nu s-a ivit ocazia potrivită … până acum. Am hotărât să avem un concediu de 10 zile și să combinăm delta cu Marea Neagră, 3 zile să fie pentru vizitat și restul perioadei să fie dedicată relaxării.

Mai jos, vă povestesc ce cazare am ales în deltă și ce am mâncat. Într-un articol viitor, vă dau mai multe detalii despre excursiile pe care le-am făcut în acest loc minunat pe care țara noastră îl are. Între timp, pe pagina mea de Instagram, găsiți primul reel din Delta Dunării, aici.

Cazarea

Am ales să ne cazăm la Pensiunea Belvedere, în Murighiol. Nu am optat pentru o cazare cu foarte multe facilități pentru că știam că nu vom profita de ele. Planul nostru a fost să petrecem 3 zile în deltă, timp dedicat explorării zonei. De dragul Antoniei, am ales o pensiune cu piscină.

Soțul meu a preferat o locație la care să putem ajunge cu mașina. Ne-am făcut temele, am citit recenzii și, în cele din urmă, am optat pentru pensiunea Belvedere (are o notă bună pe Booking).

Încă din momentul rezervării, un mare punct pozitiv a fost amabilitatea proprietarului. Ajunși la locație, am găsit gazde călduroase, deschise și cu zâmbetul pe buze. Până la urmă, am înțeles că pensiunea este o afacere de familie: soțul și soția servesc în restaurant, tatăl doamnei prinde pește, iar mama dânsei gătește. Spre bucuria noastră, copiii lor sunt și ei foarte prietenoși, apropiați de vârstă cu Antonia, așa că serile și le-au petrecut împreună. 

Am avut o cameră triplă (am unit paturile) spațioasă, fără balcon. Au și camere cu balcon, dar nu mai era niciuna disponibilă în momentul în care noi am făcut rezervarea. Saltelele și pernele au fost foarte confortabile.

La nivel de cazare, minusurile au fost baia foarte mică, dar suficientă pentru perioada scurtă petrecută acolo și praful care nu a fost șters conform standardelor mele (exigente). Au fost două mici incoveniente care nu ne-au afectat prea tare sejurul.

Pensiunea dispune de o piscină încălzită de care am profitat o singură dată (Antonia a profitat mai mult), pentru că, în 3 zile cât am stat acolo, programul nostru a fost dedicat mai mult descoperirii deltei.

La capitolul buget, în perioada în care am fost noi, la final de iulie, am plătit 550 lei/noapte (camera triplă) cu mic dejun inclus. Per total, este o cazare pe care o recomand, cu raport bun calitate-preț, unde m-aș întoarce dacă aș mai sta în deltă pe o perioadă scurtă de timp. Am apreciat că, contra cost (la un preț de bun simț), proprietarul ne-a permis să ne încărcăm mașina, stațiile de încărcare fiind aproape inexistente în deltă. Este un detaliu pe care l-am discutat încă din momentul în care am făcut rezervarea. 

Mâncarea

Toate mesele le-am servit la pensiunea la care am fost cazați, cu excepția zilei în care am fost la pădurea Letea. În ziua respectivă, prânzul l-am servit la Sulina, la o terasă de pe plajă.

Ai mei nu sunt mari iubitori de pește, mai deloc. În meniul pensiunii am avut și preparate pentru cei care preferă să ocolească preparatele pe bază de pește.

Micul dejun a fost à la carte, inclus în prețul camerei (cafeaua și apa nu erau incluse). În fiecare dimineață, eu am ales mini platoul pescăresc, cu icre, scrumbie marinată, scrumbie afumată, batog de crap, pate din pește, chiftele din pește, măsline, roșii și castraveți. Pateul din pește nu m-a impresionat, însă icrele au fost cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată. La capitolul legume, aș fi preferat ceva mai multă generozitate în farfurie. 

Ca feluri principale, am încercat somnul și bibanul, ambele cu mujdei, ambele ok, dar nu aș putea spune că am fost impresionată la nivel gustativ. Ca și garnituri, nu am avut prea multe alegeri: cartofi prăjiți, cartofi natur, legume la grătar și cred că erau în meniu și cartofi piure.

O descoperire delicioasă a fost storceagul, un soi de ciorbă de pește cu somn, ardei, cartofi, morcovi, țelină, ceapă și leuștean, care se servește cu mujdei. A fost felul de mâncare preferat pe care l-am încercat în deltă.

Din punctul meu de vedere, prețurile au fost de bun simț, media unui fel de mâncare fiind undeva la 40-50 de lei. 

Comparând prețurile din zonă, la capitolul cazare și mâncare, cred că am beneficiat de un raport corect calitate-preț. Revin cu un articol despre excursiile pe care le-am făcut în Delta Dunării.

Ați fost în Delta Dunării? Unde v-ați cazat? Ce ați mâncat bun?


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *