După ce am încercat delicioasele fursecuri raw cu fulgi de ovăz şi ciocolată, mi-am spus că trebuie să adaptez reţeta şi pentru nişte bomboane raw. Nouă ne plac tare mult. Se fac repede, reţetele sunt simple, sănătoase şi gustul ne încântă papilele gustative. Îşi pot găsi locul atât în meniurile de zi cu zi, servite ca gustare, cât şi în meniurile festive.

Mai jos, aveți ingredientele și modul de preparare pentru bomboanele raw vegane cu cacao și unt de arahide. Cantitățile nu trebuie să fie exacte. Le puteți adapta.

Ingrediente: 

  • 60g curmale (fără sâmburi)
  • aprox. 150ml lapte vegetal
  • 30g ulei de cocos
  • 60g unt de arahide
  • 10g pudră de cacao
  • 1 lingură seminţe de chia
  • 80-100g fulgi de ovăz moi
  • fulgi de cocos, alune mărunțite, făină de migdale (pentru tăvălit bomboanele)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am lăsat curmalele la hidratat peste noapte. Dacă aveți curmale moi, acestea nu necesită hidratare. Puteţi pune o cantitate mai mare de curmale dacă preferaţi ca bomboanele să fie mai dulci.

Curmalele le puteți hidrata în laptele vegetal pe care, apoi, îl puteți folosi în compoziție.

Pasul 2

Am pus în blender toate ingredientele, cu excepţia fulgilor de ovăz.

Pasul 3

Am turnat ingredientele mixate într-un bol încăpător şi le-am amestecat cu fulgii de ovăz.

Pasul 4

Compoziţia am ţinut-o 1-2 ore la frigider (o puteți lăsa și la congelator, dar mai puțin, în jur de 20-30 minute), cât să se hidrateze seminţele de chia şi să se înmoaie bine fulgii de ovăz. De asemenea, dacă țineți compoziția la rece, bomboanele vor fi mai ușor de modelat.

Pasul 5

După ce compoziția a stat la rece, mi-am uns mâinile cu ulei de cocos şi am început să modelez bomboanele. Pentru fiecare bomboană am folosit aproximativ o linguriţă de compoziţie.

Bomboanele se pot tăvăli prin fulgi de cocos, alune mărunțite, făină de migdale … În funcție de preferințe, se găsesc și alte ingrediente care să îmbrace bomboanele. În acest caz, eu am folosit un amestec de alune mărunțite și făină de migdale.

Încercaţi cu încredere aceste bomboane. Am o bănuială că vor avea succes. 🙂 Să le păstrați la frigider.

Alte reţete raw:

Cheesecake raw vegan cu afine

Bomboane raw cu seminţe şi fructe uscate

Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

10 Comments on Bomboane raw cu cacao şi unt de arahide

    • Poţi folosi şi ulei de cocos. Este important să păstrezi bomboanele la frigider, pentru că untul/uleiul de cocos le ajută să se întărească atunci când sunt ţinute la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *