De multă vreme îmi stă gândul la această rețetă și mă bucur că am reușit să o testez în weekend. Combinația este atât de bună!

Coșulețele au ca prim ingredient fulgii de ovăz și nu conțin zahăr. Dulceața este proaspătă, din căpșuni românești și aromate, cu conținut redus de zahăr (eu pun cam 100g de zahăr la 1 kg de căpșuni). Am testat dulceața la multicooker și sunt foarte mulțumită de rezultat (revin cu rețeta). Ciocolata neagră este ultimul strat al acestor coșulețe și se potrivește mănușă.

Mai jos, vă las ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

Pentru 12 coșulețe

Pentru coșulețe:

  • 140g fulgi de ovăz (mici, fini)
  • 2 banane mici (220g)
  • 40g unt de arahide
  • 100ml lapte
  • vanilie

Pentru umplutură:

  • aprox. 230g dulceață de căpșuni
  • 120g ciocolată neagră
  • 20g ulei de cocos

+ ulei de cocos pentru modelarea coșulețelor

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, am pregătit compoziția pentru coșulețe. Bananele, untul de arahide, laptele și vanilia le-am mixat în blender până am obținut o compoziție omogenă. Puteți folosi lapte vegetal dacă vă doriți un preparat vegan, fără ingrediente de origine animală.

În acest amestec, am încorporat fulgii de ovăz. Compoziția obținută am lăsat-o să se odihnească timp de aproximativ o oră, la rece, să se înmoaie bine fulgii de ovăz.

Pasul 2

După o oră, m-am ocupat de coșulețe. Pentru fiecare coșuleț am folosit aproximativ o lingură de compoziție. Într-o tavă de brioșe am pus hârtie de copt pentru brioșe. Cu mâinile unse cu ulei de cocos, am format câte o bilă din compoziția cu ovăz și am modelat-o sub forma unui cosuleț pliat pe interiorul hârtiei de copt. Am obținut 12 coșulețe.

Pasul 3

Am încins cuptorul la 190° C, setat să difuzeze căldură sus-jos. Am lăsat coșulețe la copt timp de 10 minute. Apoi, am prelungit timpul de coacere cu 4 minute, cu ventilația pornită. Le-am scos din cuptor și le-am lăsat să se răcească.

Pasul 4

După ce coșulețele s-au răcit, m-am ocupat de umplerea lor. Întâi, am topit ciocolata împreună cu uleiul de cocos, la foc mic, amestecând din când în când.

În fiecare coșuleț am pus câte o linguriță generoasă de dulceață de căpșuni. Am acoperit stratul de dulceață cu ciocolată topită.

Am lăsat coșulețele în tava de brioșe și le-am dat la frigider. Ar fi bine să rămână la rece timp de cel puțin o oră pentru ca ciocolata să se întărească. Abia după acest timp de așteptare vă recomand să desprindeți hârtia de copt. Ar trebui să o înlăturați fără probleme.

Așa cum ați constatat deja, rețeta aceasta nu este deloc complicată, dar vă garantez că este delicioasă. Sfatul meu este să folosiți dulceața pe care o preferați, dar să fie una calitativă, cu mult fruct și nu prea dulce.

Dați-mi de veste dacă încercați rețeta! 🙂

Alte rețete care s-ar putea să vă placă: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Un comentariu on Coșulețe umplute cu dulceață de căpșuni și ciocolată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *