Ne-am întors din concediu săptămâna trecută, dar nu şi la muncă. Sau nu la job-ul plătit, ci la alte munci pe care mi le programasem.

De la nunta noastră, anul acesta a fost prima dată când mi-am luat un concediu lung, de 3 săptămâni, să profităm să ne plimbăm, să petrecem timp împreună, dar şi să îmi rămână 1-2 zile să mă ocup de casă. Am eu fixurile mele cu ordinea în dulapuri, cu baia făcută lună şi bec şi praful de eliminat. Puteam să mă relaxez şi în ultimele zile de concediu, dar problema este că nu pot să fiu liniştită dacă lucrurile în casă nu mi-s făcute. Ştiu, o să credeţi că-s vreo maniacă. Nu neg, nu confirm. 🙂

Ca orice om de pe faţa pământului, am fixuri. De exemplu, când mă întorc din concediu trebuie neapărat, în aceeaşi zi, să despachetez bagajele şi, în mod ideal, să pun o tură de haine la spălat. În visele mele cele mai frumoase, când termin cu despachetatul, dau praful de prin casă, aspir şi şterg pe jos. Vă vine sau nu să credeţi, dar toate aceste lucruri îmi dau o stare de bine. De cele mai multe ori, când mă întorc din concediu, curăţ frigiderul (pentru că este gol, deci este mai practic de curăţat), curăţ dulapurile din baie (în mare parte, goale şi ele) şi unele locuri de depozitare le reorganizez. Sincer, mi se pare mult mai practic să fac asta când revin din concediu. Am o altă energie pentru aceste lucruri.

Tot din categoria fixuri, este musai să las casa curată înainte să plec în vacanţă (chiar dacă aspir şi şterg când mă întorc). De exemplu, anul acesta, m-am bucurat că am reuşit să îmi curăţ temeinic băile înainte să plec. Şi să nu credeţi că toate aceste lucruri le fac singură. Copila îmi este ajutor de nădejde. 🙂

Lăsând tonul glumeţ la o parte, Antonia este dornică să mă ajute de fiecare dată când trebăluiesc prin casă, dar mie nu-mi vine să o expun tuturor chimicalelor, nici să le inhaleze şi nici să-i atingă pielea (deja sensibilă). Încerc să aleg produse cât mai respectuoase cu pielea şi nu fac acest lucru doar pentru copil, ci şi pentru noi, cei mari (poate vă amintiţi de dermatita mea de pe pleoape). De asemenea, în timp, am devenit mai atentă la impactul pe care eu, om de rând, îl am asupra mediului. Ştiu că eu reprezint o picătură într-un ocean, dar eu + tu + ea + el şi aşa mai departe, putem face măcar de o baltă sau de un lac şi să avem o contribuţie pozitivă vizibilă. De exemplu, putem începe prin a recicla, a reutiliza pungile şi obiectele din plastic, să renunţăm la paiele de băut din plastic şi la vesela de unică folosinţă (din plastic), etc. Dacă fiecare dintre noi am contribui cu ceva, cu puţin, lumea ar fi un loc mai bun şi mai curat.

 

 

Cu ce spăl? Cu ce curăţ?

 

De vreo 2-3 luni, testez nişte produse respectuoase cu pielea, dar şi cu mediul înconjurător. Ştiu că aveţi încredere în recomandările pe care vi le fac, aşa că îmi voi motiva alegerea (absolut întâmplătoare). De ce vă recomand produsele Seventh Generation?

  • au până la 97% ingrediente derivate din plante.
  • au formulă biodegradabilă.
  • au parfumuri din 100% uleiuri esenţiale obţinute din ingrediente naturale (pentru variantele cre conţin parfum).
  • nu conţin parfumuri şi înălbitori sintetici, compuşi organici volatili sau coloranţi.
  • ambalajele au în compoziţie până la 99% plastic reciclat şi sunt 100% reciclabile.
  • nu sunt testate pe animale şi deţin certificarea Ecolabel.

 

Care sunt produsele Seventh Generation testate de mine şi de ce îmi plac/nu îmi plac?

 

Am avut ocazia să testez cele 3 tipuri de detergenţi de rufe, cele 3 tipuri de detergenţi de vase, detergentul pentru baie şi detergentul universal. De curând, am aflat că produc şi pastile pentru maşina de spălat vase, aşa că am în plan să le testez şi pe acestea. Nu am nimic de obiectat în privinţa vreunui produs pe care l-am testat, nici la nivel de eficacitate, nici în privinţa ambalajului.

Mămici cu bebeluşi, să ştiţi că există şi un detergent special conceput pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, Free & Clear Baby, asta dacă le spălaţi celor mici hainele separat de ale voastre. Eu i-am spălat Antoniei hainele separat până pe la 7-8 luni şi am folosit, în acea perioadă, un detergent care spunea că este mai blând cu pielea celor mici, dar nu neapărat natural. Astăzi aş face alte alegeri. 🙂

Detergentul meu preferat este Fresh Orange & Blossom Scent. Miroase subtil a portocală şi, dacă vreau să îi intesific mirosul, adaug 3-4 picături de ulei esenţial de portocale. Un alt fix de-al meu are legătură cu mirosurile. Atunci când spăl haine, vreau un miros fresh, nu intens parfumat. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul produselor de curăţenie.

 

 

Fără să mă mai lungesc cu vorba, motivele pentru care îmi plac aceste produse sunt destul de evidente: sunt skin-friendly, eco-friendly, fără mirosuri intense.

Să nu vă îngrijoraţi, că niciunul dintre produse nu costă o avere, ba chiar au preţuri decente. Ele diferă puţin în funcţie de magazinul din care alegeţi să le cumpăraţi. Le găsiţi pe RepublicaBio şi pe eMag.

 

Cum va arăta lumea peste 7 generaţii?

 

Misiunea şi valorile brandului Seventh Generation sună frumos şi pe hârtie: „Construim baze sănătoase şi solide pentru următoarele şapte generaţii”. Mai exact, promisiunea este ca deciziile şi produsele să fie realizate cu cea mai mare atenţie asupra impactului care va influenţa bunăstarea următoarelor 7 generaţii, pentru că nu poţi duce o viaţă sănătoasă pe o planetă vulnerabilă. Aici puteţi citi despre brand şi despre fiecare produs în parte.

Mi-a plăcut promisiunea lor şi rezonez cu ea. Avem nevoie de mai multe branduri care să acţioneze conştient. Avem nevoie de mai multe produse prietenoase cu noi şi cu mediul înconjurător.

 

Sper ca recomandările mele să vă fie de folos!
Până la testarea produselor, am o curiozitate: voi ce fixuri aveţi?

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *