Diversificare 10 luni

 

 

 

 

Alimente introduse saptamana aceasta: susanul si albusul. Albusul il introduc treptat, asa cum am procedat si cu galbenusul.

Luni, 21 martie

Mic dejun: Para cu banana.

Pranz: Piure de mazare cu menta si pui. Mazarea este bogata in proteine vegetale. Nu o combin des cu proteine de origine animala, dar se intampla sa fac exceptii.

Cina: Budinca de avocado cu pudra de roscove. Am adaugat si o banana.

Marti, 22 martie

Mic dejun: Para cu banana.

Pranz: Quinoa cu broccoli, dovlecel, praz si pastarnac.

Cina: Fulgi de ovaz fierti in lapte de cocos cu vanilie si mango.

Miercuri, 23 martie

Mic dejun: Para cu mar.

Pranz: Pui cu conopida, praz, dovlecel si morcov. Am pus baby carotts pentru ca sunt mai dulci.

Cina: Supa crema de dovleac.

Joi,  24 martie 

Mic dejun: Para cu mar.

Pranz: Carne de vita cu dovlecel, rosii, pastarnac, radacina de patrunjel si ceapa.

Cina: Iaurt cu seminte de chia (rasnite). Daca saptamana trecuta a refuzat iaurtul, saptamana aceasta l-a acceptat fara probleme.

Vineri, 25 martie

Mic dejun: Para cu nectarina.

Pranz: Paste cu legume la cuptor. Am introdus si o mica parte din albus.

Paste cu legume la cuptor

Cina: Gris cu lapte de capra, mesquite si prune uscate. A fost un deliciu! O parte din gris l-am facut bilute. I le-am dispus pe tavita si a mancat bucuroasa. Am ramas surprinsa pentru ca, pana acum, atingerea mancarea, dar nu o ducea la gura. A renuntat dupa cateva bilute, insa este un progres. Cred ca nu i-a placut textura (lipicioasa).

Sambata, 26 martie

Mic dejun: Para si banana. I-am propus bucati. Cu banana s-a descurcat fara probleme, insa para nu i-a placut, desi a fost moale si zemoasa.

Pranz: Bilute de cartof dulce cu somon si smantana. A mancat tot, tot singurica. I-a placut foarte mult combinatia.

Cina: Cous cous cu branza, dovleac si scortisoara. M-am adaptat evolutiei si am mai facut o tura de bilute la cina. Au fost un succes!

Duminica, 27 martie

Mic dejun: Deliciu cu mere si susan. Susanul l-am rasnit si l-am inclus in preparat.

Pranz: Soufle de legume (fara branza).

Cina: Bilute de mamaliga cu branza si iaurt.

 

Concluzii:

  • Pentru unii poate e putin lucru, insa pentru mine e o mare satisfactie sa o vad ca mananca singura, cu mana ei, fara sa rastoarne farfuria (in poza se tine de farfurie ca sa nu-i scape :)) ), fara sa arunce mancarea pe jos. E un copil diversificat clasic, asa cum stiti, nu a fost niciodata indopata cu mancare si nici nu a ajuns la varsta de doi ani fara sa-si bage singura mancarea in gura asa cum spun unele „teorii”. Pana aici ma declar multumita si impacata cu alegerile mele.

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

 

5 Comments on Retete si meniuri in a 21a saptamana de diversificare

    • Cele cu somon: cartoful dulce si somonul le-am gatit la abur. Somonul l-am zdrobit cu furculita, iar cartoful dulce l-am facut piure cu 1 lingurita generoasa de smantana. Apoi, le-am amestecat si am modelat mancarea in bilute potrivite (cu mana).
      Cele cu mamaliga: am facut o mamaliga pt toti 3. Cateva linguri le-am luat deoparte pentru Antonia si le-am amestecat cu vreo 50g de branza facuta in casa. Am modelat bilute cu mainile umede si i-am pus iaurt peste ele, in farfurie.

  1. Interesant. Eu ma tot chinuiam sa ii fac chiftelute la cuptor si le tot ard. Nu m-am gandit sa ii modelez pur si simplu mancarea in bilute mici.

  2. Si Andrada mea la inceput se juca doar cu mancarea,cam pe la 9 luni jumate a inceput sa o duca singura la gura .:) ii plac mai ales biscuitii:)!pupici pentru Antonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *