Bebe diversificat 8 luni

Alimente introduse saptamana aceasta: gulia, faina de porumb, menta si pastele.

Luni, 1 februarie

Mic dejun: Fulgi de ovaz cu mesquite.

Pranz: Carne de vita cu supa crema de legume in care am adaugat si gulie. Un esec total! Da, se pare ca incepem si cu refuzurile categorice.

Cina: Iaurt de vaca simplu … nici gand! Stiu ca nu e indicat sa combinam iaurtul cu fructe, dar nu mancase pranzul asa ca m-am gandit sa-mi incerc norocul cu iaurt combinat cu banana (nu abuzam de astfel de exceptii). Parca a fost mai bun si, totusi, nu prea.

Marti, 2 februarie

Mic dejun: Rodie cu 2 pere mici.

Pranz: Supa crema de linte cu legume.

Cina: Budinca de mei cu mere.

Miercuri, 3 februarie

Mic dejun: Mango cu para.

Pranz: Pui cu fasole verde. Inca un esec pe saptamana asta! Am fasole verde sterilizata la borcan. Este foarte gustoasa. Am facut-o sotata cu usturoi. Am mixat-o in blender cu puiul fiert si supa baza de pui. Nu i-a placut. Am adaugat smantana, insa nu a vrut-o nici asa.

Cina: Mamaliga cu branza si iaurt. Tati i-a dat sa manance asa ca nu prea ma pot pronunta in privinta reactiei. Tind sa cred ca nu a fost prea incantata.

Joi, 4 februarie

Mic dejun: Mar cu scortisoara.

Pranz: Supa crema cu cartof alb, morcov, dovlecel si galbenus. In sfarsit un pranz „nou” pe placul ei (ma refer la aceasta saptamana)!

Cina: Iaurt cu seminte de chia rasnitate. A mancat cam 100g de iaurt. Am fost foarte multumita tinand cont de faptul ca nu i-a prea placut pana acum.

Vineri, 5 februarie

Mic dejun: Mango cu pere si seminte de canepa. In 10 minute a devorat piureul facut din aproape un mango intreg si doua pere mici.

Pranz: Piure de mazare cu menta si pui. Desi am avut emotii legate de aroma care o are menta, i-a placut noua reteta.

Cina: Quinoa cu dovleac si vanilie.

Sambata, 6 februarie

Mic dejun: Smoothie cu afine si banane. V-am mai spus eu ca, adesea, mancam acelasi mic dejun. Puteti sa va inspirati din smoothie-urile pe care le-am incercat deja.

Pranz: Ficat de pui cu legume (cartof dulce, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, dovlecel si ceapa).

Cina: Iaurt cu avocado. Esec total! Eu imi fierbeam niste bulgur pentru salata asa ca am schimbat meniul la cina. I-am dat bulgur cu para si mesquite. A fost alta poveste :)!

Duminica, 7 februarie

Mic dejun: Kaki.

Pranz: Paste cu legume la cuptor.

Cina: Rondele de cartof dulce copt cu iaurt. Planuiam sa ii dau fulgi de ovaz cu stafide, insa am fost invitati la niste prieteni la cina si a trebuit sa schimb meniul. A mancat putin, dar nu a fost prea entuziasmata. Bata-l vina de iaurt :)!

Concluzii: 

  • A venit si vremea mofturilor (nu stiu daca sunt chiar mofturi sau incep sa se evidentieze preferintele).
  • Probabil ati observat ca mananca foarte des pere la micul dejun. Incerc sa evit constipatia, insa, cum de ce iti e frica nu scapi, se pare ca are zile cand e constipata. Reglam problemele din alimentatie.

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

 

Sursa foto: anosmarmites.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *