Diversificare 8-9 luni

Alimente introduse saptamana aceasta: pestele alb si grisul.

Luni, 15 februarie

Mic dejun: Para cu mango.

Pranz: Pui cu dovleac, dovlecel si radacina de patrunjel.

Cina: Couscous cu vanilie si caise uscate (hidratate in prealabil).

Marti, 16 februarie

Mic dejun: Banana cu afine.

Pranz: Fasole verde cu conopida. Parca la inceput ii placea mai mult fasolea verde, insa, de la o vreme, incerc sa caut combinatii in care sa nu-i simta foarte tare gustul. Reteta asta a fost un succes :).

Cina: Crema de mei cu mango.

Miercuri, 17 februarie

Mic dejun: Para cu mar, scortisoara si seminte de chia. Semintele de chia le rasnesc si le hidratez cca. 2 ore. Rasnite sunt asimilate mai bine de organism.

Pranz: Peste alb cu piure de cartof dulce. Imi faceam ganduri ca poate nu-i va placea pestele avand in vedere ca are un gust pronuntat. Am optat pentru cartof dulce, leguma ei preferata. Era de stiut ca ii va placea :).

Cina: Mamaliga cu branza si iaurt.

Joi, 18 februarie

Mic dejun: Fulgi de ovaz (aprox. o lingura cu varf) cu rodie si banane. Fulgii de ovaz i-am inmuiat in sucul de rodie si i-am blenduit cu bananele. Ii mananca si intregi, dar parca cei care ii am acum sunt prea mari.

Pranz: Soufle de legume. Am descoperit aceasta reteta prin intermediul Cosminei, o alta mamica din blogosfera. Eu am adaptat reteta in functie de varsta Antoniei si de legumele care le aveam prin frigider. Va recomand cu caldura blogul Cosminei. Cu siguranta veti gasi retete pe placul celor mici (si celor mari).

Cina: Budinca de quinoa cu fructe. Reteta care am incercat-o nu a fost tocmai un succes asa ca am improvizat :).

Vineri, 19 februarie

Mic dejun: Mar, para, prune uscate si scortisoara.

Pranz: Carne de vita cu sfecla rosie.

Cina: Am introdus grisul intr-o reteta delicioasa pe care trebuie sa o incercati atat pentru cei mici, cat si pentru voi: Panna cotta pentru bebelusi (si bunici).

Sambata, 20 februarie

Mic dejun: Para cu banane.

Pranz: Piure de mazare cu menta si pui.

Cina: Couscous cu dovleac si vanilie.

Duminica, 21 februarie

Mic dejun: Pere cu vanilie.

Pranz: Pui cu dovleac si caise.

Cina: Prajitura norvegiana.

Concluzii: 

  • Abia astept sa vina vara. Ma plictisesc aceleasi fructe la micul dejun si simt ca am cam facut toate combinatiile posibile. Chiar daca Antonia va merge la cresa, micul dejun il va manca acasa. La cresa li se da un fruct de sezon in jurul orei 9:00, deci cand ajunge.

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

 

Sursa foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *