Vroiam sa fac un soufle cu mere, dar parca vroiam sa fie asemenator cu un crumble…deci, voiam un fel de doua feluri asa ca le-am combinat. Vedeti mai jos ce a iesit.

 

Crumble cu mere si banane

 

 

 

Ingrediente: 

  • 4 mere (Golden am folosit eu)
  • 2 banane medii
  • 2 linguri faina de cocos
  • 4 oua
  • 150g faina
  • 150g zahar
  • 125 g unt
  • vanilie
  • scortisoara
  • inghetata de vanilie/banane (optional)

 

Mod de preparare: 

 

  1. Prima data am facut aluatul din 150g de faina, 125g zahar si 125g unt la temperatura camerei. L-am framantat pana am obtinut un aluat compact si nelipicios. Am format o bila pe care am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o 30 de minute in frigider.
  2. Merele le-am curatat, le-am ras si le-am scurs partial de suc. Le-am amestecat cu 1/2 lingurita de vanilie si cu una de scortisoara.
  3. Bananele le-am zdrobit bine cu furculita, le-am amestecat cu galbenusurile si cu faina de cocos. Apoi, am omogenizat cele doua compozitii (merele si bananele).
  4. Albusurile le-am batut bine cu o lingura de zahar pana am obtinut o spuma ferma. Trei parti din albusuri le-am amestecat cu compozitia din fructe (cu grija pentru ca prajitura noastra sa aiba o textura aerata, pufoasa).
  5. Am uns un vas din ceramica cu unt si am intins bine amestecul obtinut. Deasupra am pus un strat subtire de albus (spuma), apoi am razalit jumatate din aluat. Deasupra aluatul am pus albusul ramas. Nu il intindeti cu paleta sau cu lingura pentru ca veti aplatiza aluatul. Etalati albusul usor cu degetele. Apoi, am dat prin razatoare restul aluatului pana am acoperit intreaga suprafata a prajiturii.
  6. Am dat soufleo-crumble-ul meu in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute (sau pana se rumeneste).

Sotul meu e mare fan sorbet (nu inghetata). Am gasit inghetata si sorbet produse artizanal asa ca, de obicei, sunt bine aprovizionata. Am servit crumble-ul caldut cu inghetata de banane (asta aveam in casa). A fost un deliciu!

Crumble cu mere si banane

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

4 Comments on Crumble cu mere si banane

    • Poţi pune aceeaşi cantitate de făină de grâu. Zahărul îl poţi înlocui cu miere sau cu zahăr de cocos. Poţi pune chiar mai puţin decât am pus eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *