Astăzi, vin cu o rețetă numai bună de încercat de sărbători, pulpe de rață cu portocale, gătite la slow cooker. Este o rețetă foarte simplu de făcut și gustoasă. Eu nu am optat pentru sos de portocale, ci pentru a găti carnea cu portocale. Așadar, aroma lor este una discretă.

Mai jos, găsiți toate detaliile rețetei.

Ingrediente: 

  • 5 pulpe de rață
  • 1 ceapă galbenă
  • sare
  • piper
  • pudră de usturoi
  • 2 portocale
  • foi de dafin (4-5 bucăți)
  • 50ml apă

Pentru garnitură (opțional)

  • orez
  • supă de pui
  • sare
  • turmeric

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am condimentat pulpele de rață cu sare, piper și pudră de usturoi.

Pasul 2

Eu am gătit pulpele de rață în multicooker (îl am pe cel de la CrockPot), dar puteți folosi și slow cooker-ul pentru această rețetă. Pe fundul vasului, am pus 100 ml suc de portocală proaspăt stors (de la o portocală mare) și 50 ml apă. Am adăugat ceapa tăiată rondele și foile de dafin. Apoi, am așezat pulpele de rață și peste ele am pus felli de portocale (feliile de la o portocală).

Vă sfătuiesc să optați pentru portocale a căror coajă nu este tratată.

Pasul 3

Am gătit pulpele de rață pe funcția Slow Cook, pe treapta High, timp de 3 ore. Când pulpele au fost gătite, le-am transferat într-un vas termorezistent și le-am rumenit în cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită. Le-am ținut în cuptor doar cât să capete o culoare aurie.

Sosul rămas în vasul multicooker-ului îl puteți recupera, îl puteți reduce pe foc și, eventual, îngroșa cu puțin amidon. Îl puteți servi cu pulpele de rață.

Pasul 4

Între timp, m-am folosit din nou de multicooker pentru a pregăti garnitura. Am ales să fac un orez simplu, condimentat cu turmeric.

Am ales să folosesc orez cu bobul lung (puteți opta pentru Thai sau Basmati). Peste orezul spălat, am adăugat supă de pui (eu am un mic stoc la congelator) și sare. Am setat multicooker-ul pe funcția Rice/Risotto, am închis supapa de presiune și am lăsat oala să-și facă treaba. Această funcție are un timp presetat de 12 minute pe care nu l-am modificat.

Când s-a scurs timpul, am lăsat oala 1-2 minute să se depresurizeze singură și apoi, cu grijă, am deschis supapa de presiune. Peste orez, am adăugat turmeric și am mai potrivit gustul cu sare. Tot la multicooker, puteți pregăti un risotto ca și garnitură.

Cu un efort minim, masa este gata!

Carnea se desprinde singură de pe os. Este foarte fragedă, gustoasă și merge perfect cu orezul condimentat cu turmeric.

Sigur nu o să vă pară rău dacă încercați această rețetă.

Poftă bună!

Alte rețete la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *