Multicooker-ul este salvarea mea de câte ori am nevoie să pregătesc o masă rapidă și nu am timpul necesar să supraveghez mâncarea. Oala magică, cum îi spun eu, își face singură treaba.

Până acum, de când am multicooker-ul am gătit pulpele de pui în mai multe variante, însă cred că această rețetă ocupă primul loc în topul preferințelor noastre. Este foarte ușor de făcut. Cel mai mare efort pe care îl aveți de depus este să faceți marinada. Mai jos, găsiți toate ingredientele pe care le-am folosit și modul de preparare.

Ingrediente: 

  • aprox. 1kg pulpe de pui superioare (cu os și piele)
  • 150g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 2 lgțe de muștar
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumată (opțional)
  • verdețuri italiene (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de pulpe. Le-am spălat și le-am curățat de grăsimea în exces.

Pasul 2

Separat, într-un bol am amestecat ingredientele pentru marinadă: iaurtul, muștarul, cățeii de usturoi zdrobiți, sare, piper, boia afumată și am adăugat și un mix de verdețuri italiene uscate. Marinada am turnat-o peste pulpe și am amestecat bine pentru a acoperi toată carnea cu acest amestec.

Am acoperit carnea cu folie alimetară și am dat-o la frigider. Puteți să o țineți 2-3 ore la rece sau peste noapte.

Pasul 3

Pulpele le-am gătit în multicooker-ul Express cu gătire sub presiune de la CrockPot pe care îl am de câțiva ani și de care sunt foarte mulțumită. Am așezat pulpele în vasul multicooker-ului fără să adaug lichid în oală. Am selectat funcția POULTRY, funcție presetată cu o durată de 15 minute. Am lăsat multicooker-ul să-și facă treaba. După ce s-au scurs cele 15 minute, am lăsat oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10 minute și abia apoi am deschis supapa pentru presiune.

Pentru ca pulpele să capete o culoare frumoasă, ușor aurie, le-am rumenit în cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită, timp de vreo 7 minute.

Carnea a fost super fragedă și gustoasă. Adevărul este că toate tipurile de carne pe care le-am gătit în multicooker au ieșit fragede. Apoi, gustul depinde de condimentele pe care alegeți să le folosiți. În acest caz, pulpele au o aromă subtilă de usturoi cu muștar …  Greu de explicat, dar merită cu siguranță merită experimentat. 🙂

BONUS! 🙂 ↓

Pe lângă rețeta asta delicioasă, să știți că zilele acestea codul MULTI10 vă aduce o reducere de 10% la achiziționarea multicooker-ului CrockPot Express. Să vă fie de folos!

Alte rețete la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *