Antonia a avut în vizită o prietenă, așa că m-am gândit să le fac ceva dulce, dar nu aveam prea mult timp la dispoziție. Am optat pentru un desert la pahar.

De fapt, am plecat din Timișoara, după vizita la Amazonia, cu gândul de a le face alor mei un desert la pahar pe gustul lor. Asta după ce ne-am cumpărat câte un desert la pahar care ne-a cam lăsat cu buza umflată, din punct de vedere gustativ fiind departe de așteptările pe care le aveam.

Cunoscând preferințele soțului și ale copilei, am știut cam cum ar trebui să fie acest desert la pahar pentru a fi pe placul lor. A fost și pe placul prietenei Antoniei, așa că mă declar mulțumită de ceea ce a ieșit. Este un desert montat pe mai multe straturi, așa că vă las mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

Pentru 6 porții

Pentru sosul de căpșuni

  • 200g căpșuni
  • 1 lgță zahăr vanilat
  • esență de vanilie

Pentru cremă

  • 250g mascarpone
  • 150g smântână pentru frișcă (neîndulcită)
  • 60g miere

Pentru ganache-ul de ciocolată

  • 140g smântână pentru frișcă
  • 90g ciocolată

+ aprox. 10 pișcoturi

+ căpșuni pentru decor

Mod de preparare:

Pasul 1

Întâi, am făcut sosul de căpșuni. A fost mai degrabă un smoothie, pentru că tot ce am făcut a fost să mixez căpșunile cu zahărul (se poate omite dacă aveți căpșuni dulci și aromate) și cu esența de vanilie.

Pasul 2

Apoi, m-am ocupat de cremă. În bolul mixerului planetar, la viteză mare, am amestecat mascarponele cu smântâna pentru frișcă. La final, când a căpătat o consistență cremoasă, am adăugat mierea.

Pasul 3

Am trecut la prepararea ganache-ului. Eu l-am vrut mai lichid, așa că am folosit mai puțină ciocolată decât smântână pentru frișcă.

Smântâna pentru frișcă am adus-o la punctul de fierbere și am turnat-o peste bucățile de ciocolată (trebuie să le acopere). Am lăsat-o așa vreo 3-4 minute, după care am amestecat energic cu un tel. După vreo alte 5 minute, ganache-ul l-am pus în pahar cu ajutorul unei linguri. Vă explic cum am procedat.

Pasul 4

Din cantitățile de mai sus, mi-au ieșit 6 porții (6 borcănașe înalte de 5 cm și cu diametrul de 8 cm). Le-am montat astfel:

→ Întâi, am tapetat interiorul borcanelor cu felii de căpșuni.

→ Pe fundul borcanului, am pus o lingură de smoothie.

→ Am adăugat bucăți de pișcoturi.

→ Peste pișcoturi am pus o lingură generoasă de cremă.

→ Am mai adăugat puțin smoothie.

→ Am pus din nou bucăți de pișcoturi.

→ Am încheiat cu aproximativ 2 linguri de ganache de ciocolată.

În mai puțin de 20 de minute, am obținut un desert delicios!

Sfatul meu este să-l lăsați la rece înainte de a-l servi. Îl puteți păstra 2-3 zile la frigider, de preferință cu folie alimentară deasupra sau cu capac.

Ce deserturi la pahar ați mai încercat? Ce deserturi fără coacere preferați?

Alte rețete fără coacere:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *