Iubitorii de ciocolată (sunt unul dintre ei) nu cred că refuză o brownie niciodată! Dacă mai are și un glob de înghețată de vanilie deasupra, atunci combo-ul este perfect!

Ce ziceți de o brownie în aparatul de gofre? Vă asigur că este o variantă care merită încercată. Două dintre principalele motive, în afară de cel gustativ (bineînțeles), ar fi:

 • Desertul mesenilor este asigurat în aproape orice condiții, chiar și atunci când nu dispuneți de cuptor pentru coacerea prăjiturii, fără ca gustul să aibă de suferit. Aveți nevoie doar de o priză pentru a putea pune aparatul de gofre la treabă.
 • Veți avea niște porții individuale de brownie realizate în timp record (super repede!)

Ingrediente:

Pentru 7 buc.

 

 • 100g unt
 • 90g ciocolată
 • 50g zahăr
 • 110g făină
 • 2 ouă
 • 50 ml lapte
 • 5g cacao (2 lgțe rase)
 • vanilie
 • 1 lgță praf de copt
 • un praf de sare

Mod de preparare:

Pasul 1

Untul și ciocolata le-am topit (împreună) la bain-marie. Se topesc fără să intre în contact direct cu sursa de căldură, deci să nu puneţi untul și ciocolata în oală şi să le topiţi pe foc. Le aşezaţi într-un vas termorezistent pe care îl puneţi deasupra unei oale cu apă caldă, la foc mic, fără ca acesta să ajungă în apă, şi lăsaţi ciocolata și untul să se topească lent.

Pasul 2

Când ciocolata și untul sunt topite, se iau de pe sursa de căldură și se adaugă zahărul. Apoi, pe rând, se adaugă ouăle, laptele și vanilia. Se amestecă bine după adăugarea fiecărui ingredient (pentru ca ingredientele să fie bine încorporate).

Pasul 3

Separat, se amestecă restul ingredientelor uscate: făina, pudra de cacao, praful de sare și praful de copt. Amestecul uscat se încorporează în compoziția obținută anterior.

Pasul 4

Am pus la încins aparatul de gofre. După ce semnalul luminos m-a avertizat că aparatul e gata să fie folosit, i-am pulverizat plăcile cu puțin ulei. Am mai spus acest lucru, dar prefer să-l repet. În mod normal, nu este nevoie să adaug grăsime pe plăcile acestui aparat (aparatul de la Breville are plăci antiaderente) pentru coacerea gofrelor. Ce am observat este că atunci când adaug un strop de ulei, suprafața gofrelor este ușor mai crocantă.

De asemenea, mie îmi place să coc gofrele puțin mai mult decât îmi indică semnalul luminos, vreo 5-6 minute, chiar și puțin mai mult. De această dată, nu am insistat cu coacerea (le ajung 4-5 minute) , pentru că am vrut ca interiorul brownie-gofrelor mele să fie moale, ca la o negresă clasică.

Pasul 5

După ce am copt brownie-gofrele, le-am așezat pe un grătar să se răcorească. Pe farfurie ar fi făcut condens și s-ar fi umezit.

Le-am servit călduțe, cu un glob de înghețată de vanilie (cu sos de ciocolată) și câteva boabe de zmeură. Mama a zis că sunt vis-paradis! Soțul și copila au validat și ei rețeta și au cerut un bis. 😊

Din categoria sfaturi necerute, dar care s-ar putea să vă fie utile, să știți că, dacă nu le serviți imediat, dar le preferați călduțe, aceste brownie-gofre se pot încălzi ușor în cuptor.

Adesea, am fost întrebată dacă recomand aparatul de gofre pe care îl folosesc deja de ceva vreme. Știți deja că vă recomand doar lucrurile pe care le testez și în care cred cu adevărat. Acolo unde nu sunt sigură de un produs ori de un serviciu, menționez acest lucru și nu fac o recomandare fermă. În acest caz, vă asigur că aparatul de gofre este ceea ce trebuie și mă bucur că și voi, cei care îl aveți, mi-ați transmis același feedback pozitiv. Așadar, dacă aveți în plan achiziționarea unui aparat de gofre, vă recomand cu toată căldura aparatul Duraceramic de la Breville. Îl puteți cumpăra de aici. Mai multe detalii despre aparat, din punctul meu de vedere, am expus aici și nu le mai reiau.

Acestea fiind spuse, poftele fiind declanșate, papilele fiind doritoare de ceva bun de tot, vă urez spor la treabă! Vă rog să reveniți cu un feedback după ce încercați rețeta! 😊

Alte rețete de gofre dulci: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *