Îmi place să pregătesc platouri atât pentru mese festive, cât și să le consumăm în familie, într-o zi obișnuită, cel mai des la cină. De această dată, mi-a venit ideea să testez un soi de crostini, însă nu cu felii de pâine, ci cu gofre. Am făcut niște gofre sărate, cu parmezan și ierburi aromatice care se pot consuma atât ca atare, cât și cu diferite topping-uri. Ideile de servire pentru aceste gofre au fost mai multe, dar am ales să pun aici 3 dintre ele. Sunt curioasă care dintre aceste idei este preferata voastră.

Ingrediente:

Pentru gofre (pt. 6 bucăți)

  • 2 ouă mici
  • 130g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 70-80 ml lapte
  • 2 lg ulei (aprox. 15ml)
  • 120g făină
  • 40g parmezan (ras fin)
  • 1 lgță rasă praf de copt
  • 1 lgță oregano uscat
  • 1 lgță busuioc uscat
  • sare
  • piper

Pentru topping-uri

Topping nr. 1: roșii cherry + telemea + ceapă roșie (opțional) + oțet balsamic (opțional)

Topping nr. 2: ton (din conservă) + sos de roșii + măsline negre + sare

Topping nr. 3: avocado + roșii cherry + verdețuri italiene + sare

Mod de preparare:

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am amestecat ouăle cu iaurtul, laptele și uleiul.

Pasul 2

Făina, amestecată în prealabil cu praful de copt, am încorporat-o în amestecul lichid.

Pasul 3

Am adăugat condimentele (sare, piper, oregano, busuioc) și parmezanul ras fin.

Pasul 4

Am încins aparatul de gofre, am umplut fiecare formă fără să depășesc marginile, am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 6 minute, până s-au rumenit ușor. Așa cum am mai menționat în rețetele anterioare, mie îmi place să le țin puțin mai mult decât îmi indică butonul luminos, pentru că le prefer mai rumenite, ușor mai crocante.

Eu am aparatul de gofre Duracemic de la Breville. Despre aparat am povestit în cadrul unei alte rețete, a celei de gofre cu banane și sfeclă coaptă. Din punctul meu de vedere, este un aparat cu un raport calitate-preț excelent. Vin și cu o veste bună → cu codul FLAVIA10, până pe 20 martie, puteți cumpăra aparatul de gofre cu 10% reducere. Îl găsiți aici.

Gofrele le-am lăsat să se răcească pe un grătar, să nu prindă umezeală dedesubt. Apoi, le-am tăiat în 4.

Pentru primul topping am folosit roșii cherry colorate și cubulețe de telemea. Pentru un plus de gust, puteți toca niște ceapă roșie și adăuga puțin oțet balsamic.

Al doilea topping este o reinterpretare a sandwich-ului maltez cu ton, ftira, dar, în acest caz, îi lipsește ceapa și caperele.

Cel de-al treilea topping este un soi de guacamole destructurat la care mai puteți adăuga niște rondele de ceapă verde.

Vă mai dau câteva idei de topping-uri pentru aceste gofre:

→ sos cu cepșoară: smântână, puțină maioneză, zeamă de lămâie, cepșoară tocată, sare, piper

→ legume trase la tigaie (eventual, cu extra parmezan): ceapă roșie, dovlecel, roșii, ardei, usturoi, sare, piper

→ ou și șuncă/bacon

→ cremă de brânză cu ardei

Cu ce topping v-ar plăcea să serviți aceste gofre? 🙂

Alte idei de gofre sărate: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *