Aceste fursecuri sunt făcute din aluat reciclat. Ce înseamnă aluat reciclat? Înseamnă marginile unei cruste pentru tartă. Cum nu-mi place să arunc mâncarea, caut mereu idei să o reciclez. Aluatul pentru tartă în exces l-am mai folosit şi pentru nişte buchete de flori din legume. De această dată, am avut mai puţin timp la dispoziţie şi mi-am spus că aş putea încerca să reciclez aluatul într-o reţetă dulce, dar fără zahăr adăugat.

 

Ingrediente: 

Pentru aluat (dacă vreţi să obţineţi mai multe fursecuri sau o tartă şi câteva fursecuri)

  • 300g făină integrală
  • 160g unt (82% grăsime)
  • 1 gălbenuş
  • 50-60 ml apă rece
  • un praf de sare

Pentru umplerea fursecurilor

  • gem fără zahăr

 

Mod de preparare: 

 

De data aceasta, am pus în compoziţie puţin mai mult unt decât de obicei, cu vreo 10-20g în plus. Găsiţi aici cum fac aluatul pas cu pas.

Eu am pregătit o tartă cu spanac şi ricotta. Marginile de aluat rămase le-am adunat într-o bilă şi le-am întins cu sucitorul într-o foaie subţire. Nu uitaţi să pudraţi masa de lucru cu făină. Apoi, cu ajutorul unei forme pentru biscuiţi, am decupat steluţe. Fiecare fursec are două părţi: una întreagă şi una cu un cerc decupat în mijloc. N-am folosit vreo formă specială pentru gaura din mijlocul steluţei, ci ce am avut prin casă, un dop mic, în acest caz.

 

 

Am pus formele într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Le-am acoperit cu încă o hârtie de copt. Am vrut să evit să se rumenească prea tare sau să se încovoaie. Am preîncălzit cuptorul la 150-160 de grade Celsius şi le-am copt timp de 12-15 minute.

Le-am lăsat să se răcească. Apoi am uns steluţele pline cu gem fără zahăr şi le-am asamblat. Eu am folosit gem de nectarine şi gem de prune. Mi-au ieşit 10 bucăţi. Fursecurile mele fără zahăr au fost gata într-un timp foarte scurt şi au fost suficient de dulci. Acum ştiţi ce puteţi face cu aluatul care vă rămâne după ce gătiţi tarta voastră preferată. 🙂

 

Idei de tarte: 

Tartă cu ricotta şi spanac
Tartă cu piept de curcan şi legume
Tartă cu ciuperci, praz şi telemea
Buchete de flori din legume

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *