Sursa foto: Pixabay

 

Numai mie mi se pare că timpul zboară? Decembrie începe în câteva zile aşa că ne pregătim cu un nou calendar de Advent. Ştiu că este o tradiţie din import, dar mi se pare extrem de frumoasă şi, de anul trecut, am împrumutat-o şi noi. Deşi a mai trecut un an, Antonia încă nu este la vârsta la care să poată măsura timpul. Calendarul o va ajuta în acest sens şi va putea să înţeleagă mai bine câte zile mai sunt până vine „Moş Căciun”. Timpul nu a fost în favoarea noastră şi nu am reuşit să ne facem propriul calendar. Îl avem pe cel pe care l-am cumpărat anul trecut şi îl vom folosi şi în acest an.

În mod tradiţional, calendarul de Advent ar trebui să includă activităţi sau mesaje care au legătură cu iarna sau cu Crăciunul. Ca şi anul trecut, eu am hotărât să-l fac pe înţelesul Antoniei, cu activităţi simple, potrivite vârstei ei. De această dată, am adunat peste 24 de idei pentru ca şi voi să aveţi de unde alege. Unele activităţi ştiu sigur în ce zile le vom face, însă altele vor fi programate pe parcurs, în funcţie de stările noastre şi de programul zilnic.

 

30 de activităţi de făcut în luna decembrie 

 

♦ Mergem la parada militară. (1 decembrie)

♦ Facem turtă dulce. Anul trecut, am făcut pacheţele cu turtă dulce pentru cei apropiaţi. Anul acesta, îmi propun să repet experienţa pentru un număr mai mic de oameni. 🙂

♦ Mergem la un spectacol/concert de Crăciun.

♦ Meşterim felicitări de Crăciun.

♦ Descoperim o carte nouă de Crăciun.

♦ Facem un ornament pentru Crăciun.

♦ Meşterim cadouri pentru educatoarele de la grădiniţă. Anul trecut, am făcut ornamente din aluat sărat pentru bunici şi pentru noi, de pus în brad.

♦ Donăm haine şi jucării pentru copiii nevoiaşi. Îmi doresc tare mult să o implic pe Antonia în astfel de activităţi. Îmi doresc să îi arăt o altă lume, una pe care ea nu o prea cunoaşte. Vreau să îi arăt că nu-i complicat să facem alţi oameni fericiţi.

♦ Meşterim o coroniţă de Crăciun.

♦ Ne jucăm în 3 (un joc de societate).

♦ Pregătim ghetuţele pentru venirea lui Moş Nicolae.

♦ Descoperim ce ne-a adus Moş Nicolae.

♦ Mergem la o piesă de teatru pentru copii, la Crăiasa Zăpezii cel mai probabil. (16 decembrie)

♦ Pictăm un om de zăpadă pufos.

♦ Facem un picnic în sufragerie.

♦ Cumpărăm o ghirlandă luminoasă.

♦ Facem fulgi din hârtie.

♦ Coacem biscuiţi.

♦ Mergem la un film cu tematică specifică sezonului.

♦ Facem un ornament parfumat de Crăciun.

♦ Avem serbarea de Crăciun la grădiniţă.

♦ Decorăm casa pentru Crăciun.

♦ Împodobim bradul.

♦ Sărbătorim Crăciunul alături de cei dragi.

 

Photo by rawpixel on Unsplash

 

Cred că aţi observat că mi-am propus să facem mai multe decoraţiuni de Crăciun. Mi-am zis că ar trebui să meşterim câte una în fiecare săptămână. Bineînţeles, vă voi spune şi vouă ce reuşim să facem. 🙂 Pe lângă cele 24 de activităţi de mai sus, mai am câteva pe listă, dar unele sunt cu semnul întrebării din diferite motive. Cert este că le folosesc ca backup în cazul în care una de mai sus nu poate fi realizată.

◊ Mergem la târgul de Crăciun. Am fost deja, dar o a doua, a treia sau a patra vizită nu strică.

◊ Mergem la un târg de Crăciun dintr-un alt oraş. Poate la Sibiu.

◊ Descoperim o a doua, poate şi o a treia carte de Crăciun. Niciodată cărţile şi poveştile nu sunt destule.

◊ Sărbătorim Crăciunul cu 2 zile în avans. Anul acesta, împreună cu prietenii noştri, ne-am propus să ne vedem cu vreo 2 zile înainte de Crăciun şi să sărbătorim împreună. Din data de 24 decembrie, toată lumea este cu familia, uneori în alte oraşe sau în alte ţări, aşa că ne-ar fi greu să ne strângem cu toţii chiar în zilele acelea. Soluţia a fost să sărbătorim în avans. Rămâne de văzut dacă ne iese.

◊ Ne bulgărim. Asta depinde dacă vom avea zăpadă.

◊ Le citim o poveste altor copii. Îmi propun să ajungem într-un centru pentru copii, să le ducem câte un dulce sănătos şi să le citim o poveste şi/sau să ne jucăm împreună.

 

Voi faceţi un astfel de calendar? Ce activităţi vă propuneţi să faceţi cu cei mici în luna decembrie?

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *