Dulciurile raw îmi erau complet necunoscute până la începutul anului când mi-am încercat norocul cu primele bomboane raw. M-au cucerit atât gustativ, cât şi prin faptul că se fac repede şi uşor. Cu primul meu cheesecake raw vegan am trecut la nivelul superior. Ceva mai complicat de făcut, dar nici acesta nu necesită mare ştiinţă ori experienţă în bucătărie, iar gustul … o nebunie! Fetele de la Farmacia cu Plante mi-au propus să încerc o reţetă de fursecuri raw cu ciocolată. Am fost sceptică, dar asta mi-a fost prima reacţie la fiecare dulce raw încercat. M-am lansat. Sosul, baza reţetei, m-a dat pe spate. Devenisem mult mai încrezătoare în privinţa rezultatului final. Când compoziţia pentru fursecuri a fost gata, îmi venea să o mănânc goală, aşa cum era în bol. Dar scopul era să îi ofer ceva dulce şi soţului, şi mamei soacre. Îi anunţasem deja că fac ceva nou, bun, dulce şi sănătos. În cele din urmă, după ce fursecurile au stat la rece, degustarea a fost pe placul tuturor. Sunt sigură că vor deveni nelipsite de pe mesele noastre festive ori când ne va cuprinde pofta de dulce.

 

Ingrediente: 

 • 10g pudră de cacao (crudă)
 • 80g miere
 • 40ml lapte vegetal
 • 35-40ml ulei de cocos
 • 60g unt de arahide
 • 120g fulgi crispy de ovăz

 

Mod de preparare: 

 1. Am început cu prepararea sosului de ciocolată. Într-un bol am amestecat mierea, pudra de cacao, uleiul de cocos şi laptele vegetal. Eu am folosit lapte de cocos cu orez.
 2. Când compoziţia a fost omogenă, am adăugat untul de arahide.
 3. La final am adăugat fulgii crispy de ovăz pe care i-am dat bine prin sos.
 4. Am acoperit o tavă cu hârtie de copt şi am modelat fursecurile cu ajutorul unei linguri. Am dat tava la congelator timp de 2-3 ore.
 5. Fursecurile se pot servi cu încredere direct din congelator.

 

Sfat: 

Înainte de a vă modela fursecurile, verificaţi dacă tava aleasă intră în congelatorul vostru. 🙂

 

S-ar putea să vă placă şi reţetele raw de mai jos:

 

Cheesecake raw vegan cu afine

 

 

Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie

 

 

Bomboane raw cu seminţe şi fructe uscate

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *