Când eram copil, pâinea cu ou era pâine cu ou (nu în ou) și atât. Nu știam că feliile de pâine cu ou se mai numesc și frigănele ori că pot fi și dulci, nu doar sărate.

Voi cum vă împăcați cu pâinea cu ou? Preferați ca frigănelele să fie dulci sau sărate?

Astăzi, sper să vin cu o idee nouă, foarte simplă, pe care nu ați testat-o încă – frigănele în aparatul de gofre. În pozele de mai jos, frigănelele mele sunt atât dulci, cât și sărate. Antoniei îi place să le mănânce simple sau cu miere, așa că în farfuria ei se regăsesc ambele gusturi. Eu recunosc că prefer pâinea cu ou simplă, fix așa cum este, fără să-i mai adăug ceva … poate doar un ceai de mentă, fix ca-n copilărie.

Așa cum bănuiți deja, această rețetă nu are ingrediente cu cantități exacte. Le alegeți și le măsurați în funcție de preferințele voastre.

Ingrediente:

Pentru 3 porții generoase

  • 8-10 felii de pâine
  • aprox. 100-150ml lapte
  • 4-5 ouă
  • un praf de sare

Câteva ingrediente opționale cu care puteți servi frigănelele: 

  • cașcaval
  • miere
  • fructe de pădure
  • dulceață

Mod de preparare:

Pasul 1

Într-o farfurie adâncă, cu ajutorul unei furculițe, am bătut ouăle împreună cu laptele și praful de sare.

Pasul 2

Feliile de pâine le-am trecut prin amestecul de la pasul 1 și le-am scurs ușor de excesul de lichid. Apoi, le-am așezat pe plăcile încinse și unse puțin cu ulei ale aparatului de gofre. Eu am aparatul de gofre Duraceramic de la Breville, cu plăci antiaderente care nu au nevoie de grăsime, însă dacă sunt unse cu puțin ulei, frigănelele devin mai crocante.

Eu am folosit o pâine albă, ceva mai aspră. Atunci când vreți să faceți frigănele, vă recomand o pâine care este ceva mai veche, nu foarte proaspătă.

Pasul 3

Am apăsat ușor capacul aparatului de gofre, fără să îl forțez, cât să aplatizez ușor feliile de pâine. Le-am lăsat la copt în jur de 5 minute, dar timpul de coacere depinde de preferințele voastre. Puteți să optați pentru un timp mai scurt, până ce se declanșează semnalul sonor/vizual al aparatului.

Cam asta este tot. Repetați procesul în funcție de câte felii doriți să obțineți.

În această variantă, frigănelele vor conține semnificativ mai puțin ulei și vor fi la fel de gustoase … poate chiar și mai gustoase decât cele gătite clasic, în tigaie. Și ar mai fi ceva … mai puțin miros în bucătărie. 🙂

Poftă bună!

Pe blog, găsiți și rețete de gofre, dulci și sărate, făcute în același aparat: 

Gofre dulci

Gofre sărate


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

3 Comments on Frigănele în aparatul de gofre

  1. Salut!

    Azi le-am făcut și au ieșit tare bune. O variantă acceptată deoarece nu sunt înecate în ulei😊.

    Am uitat să ung plăcile cu ulei și am apucat să le încălzesc. Am avut o retinere in a unge plăcile fierbinți cu pensula de silicon. Am uns cu ulei feliile de pâine gata înmuiate în amestecul de ou cu lapte. Le-am manevrat cu o spatulă de lemn deoarece le-am lasat sa absoarbă bine de tot oul bătut cu lapte.

    Mulțumesc pentru aceasta idee de a face friganeleke în aparatul de vafe ❤️!

    îmi amintesc ca recent ai prezentat un cod de reducere pentru achiziția aparatului și nu îl mai găsesc.😶

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *