Ce idei preconcepute aveţi vis-a-vis de deserturile raw? Că sunt fără gust? Credeţi că sunt pretenţioase? Sau greu de făcut? Daţi-le o şansă! Veţi vedea că gustul vă va surprinde în mod plăcut. Aşa a fost în cazul meu, al unei iubitoare de prăjituri clasice. Mai jos aveţi 12 reţete de deserturi raw pe care le puteţi încerca cu următoarea ocazie care vi se va ivi, festivă sau nu.

 

Cheesecake raw vegan cu afine

Deserturile raw vegane mă atrag pentru că nu necesită coacere şi sunt pline de nutrienţi. Sunt sănătoase şi săţioase, iar cu această reţetă pot să vă confirm că sunt şi foarte gustoase. Recunosc că şi eu am fost sceptică în privinţa gustului, însă vă asigur că aş repeta această reţetă ori de câte ori mi s-ar ivi ocazia. Neapărat trebuie să o încercaţi!

 

 

Bomboane raw cu cacao şi unt de arahide

Ştiţi deja că bomboanele raw sunt în topul preferinţelor noastre. Se fac repede, reţetele sunt simple, sănătoase şi gustul ne încântă papilele gustative. Îşi pot găsi locul atât în meniurile de zi cu zi, servite ca gustare, cât şi în meniurile festive.

 

 

Bomboane raw cu seminţe şi fructe uscate

Sunt ideale pentru orice om mereu pe fugă, dar dornic să mănânce şi să îi ofere copilului o gustare sănătoasă ori să-şi răsfeţe musafirii cu deserturi nevinovate. 🙂

 

 

Bomboane raw cu zmeură

Un alt motiv pentru care îmi plac bomboanele raw: sunt versatile şi se pot face în nenumărate combinaţii.

 

 

Bomboane raw cu migdale şi pudră de roşcove

Aceste bomboane înlocuiesc cu succes arhicunoscuta prăjitură tăvălită, care nu cred că a scăpat nimănui în copilărie. Era printre preferatele mele.

 

 

Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie

Să le spunem bomboane Raffaello reinterpretate. 🙂

 

 

Fursecuri raw cu fulgi de ovăz şi ciocolată

Am fost sceptică, dar asta mi-a fost prima reacţie la fiecare dulce raw încercat. M-am lansat. Sosul, baza reţetei, m-a dat pe spate. Devenisem mult mai încrezătoare în privinţa rezultatului final. Când compoziţia pentru fursecuri a fost gata, îmi venea să o mănânc goală, aşa cum era în bol.

 

 

 

Negresă raw vegană cu cremă de „ciocolată”

Pare a fi fix ceea ce vă doriţi de la o negresă: densă, cremoasă şi aromată.

 

 

Cheesecake raw cu mascarpone şi căpşuni

Dacă cheesecake-urile raw sunt ideale în lunile călduroase de vară, eu vi le recomand şi de sărbători. Primul meu cheesecake l-am făcut anul trecut de Crăciun şi toată lumea a fost încântată de desert.

 

 

Tort raw vegan

Îmi plac torturile raw vegane, pentru că se pot adapta în funcţie de ingredientele pe care le aveţi în casă. Asta în cazul în care sunteţi consumatori de nuci, seminţe şi fructe uscate. Cosmina a ales să facă un tort cu blat din migdale, seminţe de chia şi fructe uscate. Baza cremei au fost nucile caju, curmalele şi fructele de pădure.

 

 

Tort raw vegan cu fructe de pădure

 

 

Snickers raw vegan

 

 

 

Pentru şi mai multă inspiraţie:

 

Prăjituri sănătoase pentru mese festive

 

Biscuiţi şi fursecuri sănătoase pentru mese festive

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *