Am început o serie de 4 articole cu reţete sănătoase pentru mese festive, reţete de biscuiţi şi fursecuri, prăjituri cu şi fără cremă, deserturi raw şi aperitive. Astăzi vă împărtăşesc 15 reţete de prăjituri numai bune de servit anul acesta de Crăciun.

 

Tort cu migdale şi banane (baby friendly)

Tortul care mi-a dat cele mai mari emoţii. Nu pentru că reţeta ar fi una complicată, ci pentru că l-am făcut cu ocazia aniversării de 2 ani a fetiţei mele. Am combinat o reţetă de bomboane raw cu una de banana bread.

 

 

Tort cu mascarpone şi caise

Alt tort, alte emoţii. Tortul acesta l-am făcut pentru aniversarea de un an a unui băieţel tare drag mie. Gustul a fost ceea ce îmi doream, răcoritor şi nu prea dulce.

 

 

Tort cu fructe şi cremă de mascarpone

Şi dacă cu cele 2 de mai sus am avut emoţii, acesta a fost cu mâini transpirate şi tremurânde, zâmbete şi o inimă care stătea să-mi sară din piept. A fost primul tort al Antoniei, un tort cu blaturi colorate natural, cu afine şi zmeură.

 

 

 

Chec cu mălai şi portocale

O combinaţie mai puţin obişnuită, dar extrem de gustoasă. Neapărat să-l încercaţi şi să-mi daţi de veste dacă v-a plăcut.

 

 

Chec cu mere

Rapid, simplu şi cu gust de iarnă. Cine zice că prăjiturile trebuie să fie neapărat complicate?

 

 

Tort din pancakes

Dacă vreţi să faceţi un tort, un tort altfel, nu foarte sofisticat, nici prea complicat, fără blaturi de copt, aţi dat peste reţeta bună. 🙂

 

 

Brioşe cu mascarpone şi vişine

Pufoase, aromate şi uşor acrişoare.

 

 

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

Pentru copiii mai mari, puteţi înlocui pudra de roşcove cu cacao raw. Pentru copiii de orice vârstă, sigur vor avea efectul dorit bucăţile de portocală din interiorul brioşelor şi cele 2 culori în care sunt coapte.

 

 

Mini torturi cu fructe de pădure şi cremă de mascarpone

Ce spuneţi de torturi individuale în locul unui tort mare? 🙂

 

 

Tort de „ciocolată” cu afine şi zmeură

Alex, băieţelul Alinei, blogger pe Mamamag.ro, s-a bucurat de acest tort când a împlinit vârsta de 3 ani. Şi cei mari şi-au răsfăţat papilele gustative. Îl puteţi încerca şi voi dacă sunteţi în căutarea unei prăjituri bune pentru toată familia, de la mic la mare.

 

 

Brioşe cu mere, nuci, ghimbir şi scorţişoară

Ingredientele îmi aduc inevitabil aminte de iarnă, de Crăciun, de familie.

 

 

Tort cu fructe (fără zahăr)

Pentru ocaziile speciale (şi nu numai), Cosmina ne propune un tort cu fructe. Este o reţetă rapidă şi fără zahăr.

 

 

Ruladă cu cremă de mascarpone şi căpşuni

 

 

Prăjitură vegană fără gluten şi fără zahăr, de Crăciun

Daria ne propune o reţetă festivă, care se adresează tuturor, mici şi mari, cu sau fără alergii şi intoleranţe. Reţeta este fără gluten, fără ouă, fără lactate, fără nuci şi fără zahăr.

 

 

Tort fără coacere cu brânză şi fructe de pădure

 

 

 

Pentru inspiraţie:

 

Biscuiţi şi fursecuri sănătoase pentru mese festive

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *