În luna februarie, când unii fug la schi, noi alegem bălăceala. 😊

Am ajuns pentru prima dată la Amazonia, în Timișoara. Am oscilat între Aquaworld (în Ungaria) și Amazonia. În cele din urmă, am ales a doua variantă, pentru că era mai aproape de Cluj și nu am avut prea multe zile la dispoziție. Am pornit la drum fără prea mari așteptări.

Nu am plecat de acasă cu un plan bine stabilit. Am știut doar că vrem să ne bălăcim, să ne relaxăm și să ne bucurăm de zilele libere. Am decis să ne luăm liber în timpul săptămânii, de miercuri până sâmbătă în speranța că nu va fi aglomerat aquapark-ul.

Nu am mai găsit camere libere la Amazonia, așa că am ales să ne luăm un apartament în regim hotelier în proximitate. Până la urmă, s-a dovedit a fi o decizie foarte bună și mult mai economică.

Mai jos, vă las detalii despre Amazonia și impresiile noastre.

Cum este împărțită Amazonia?

În interior, Amazonia este împărțită în 4 zone:

Aquapark-ul are o piscină mare, de 750mp, cu jacuzzi-uri, cascade, râu leneș, locuri pentru hidromasaj; o piscină care se continuă în exterior, 4 tobogane (nouă ne-au fost suficiente) cu piscina aferentă și o piscină mare (300mp) pentru copii cu vârste de până la 10 ani (cu tobogane + alte facilități pentru copii). În jurul piscinelor sunt scaune (confortabile), iar șezlongurile sunt într-o zonă dedicată, la etaj. Amazonia are și aquapark în exterior, dar așteptăm să vină vremea bună pentru a-l putea explora. 

→  Zona termală are 3 bazine, unul de înot (30-32 grade) și 2 cu apă termală. Al doilea este cu apă (foarte) caldă și se continuă în exterior. Copiii au acces și în această zonă, însă bazinul cu apă foarte caldă nu le este recomandat. Disconfortul ar putea fi că aici se organizează cursuri de înot după ora 17:00.

Zona spa are diferite tipuri de saună (finlandeză, cu aburi, cu infraroșu, bio sauna, exterioară, salină), dușuri tematice și cameră de relaxare. Această zonă este dedicată exclusiv adulților.

→ Amazonia are și un centru de terapii asiatice (contra cost).

Ce ne-a plăcut

➕ Apa este caldă în toate piscinele și temperatura din interior este fix ceea ce (nouă ne) trebuie. Noi preferăm apa caldă și o temperatură ambientală pe măsură.

➕ Curățenia este ireproșabilă. Nu am găsit nimic de comentat pe partea asta și să știți că sunt foarte atentă la detaliile care țin de igienă.

➕ Nu a fost deloc aglomerat în zilele în care am fost noi (joia și vinerea în timpul vacanței din luna februarie). Aglomerația o compar cu cea de la Therme, din București, unde am fost tot în timpul săptămânii. Știu că e un punct subiectiv. Sunt curioasă cum ar fi fost într-o zi de weekend.

➕ Prețurile sunt decente. Decența prețurilor este un alt punct subiectiv, în funcție de cum percepem banii fiecare dintre noi. Poate că ar fi mai corect să spun că prețurile sunt la prețul pieței. Intrarea este 200 lei/zi pentru 2 adulți + 1 copil. La această sumă, în funcție de dorințe, se adaugă upgrade-ul la spa, 40 lei/adult/zi. Se pot achiziționa și bilete pentru 4 ore. Aici se mai adaugă parcarea, 15 lei/zi.

Ca să vă faceți o idee, o cafea este 10 lei, 0,5l de apă costă 8 lei și un glob de înghețată 10 lei. La capitolul mâncare, noi ne-am asigurat o masă (pentru toți 3) cu aproximativ 100 de lei. 

➕ Șezlongurile sunt comode.

➕ Gresia nu este alunecoasă.

➕ Salvamarii sunt vigilenți, în special în zona toboganelor.

➕ Mâncarea este preponderent fast food, dar destul de variată, iar porțiile sunt generoase. 

➕ Masajul thai este top.

➖ Mâncarea a fost rece de fiecare dată (am semnalat asta).

Un scurt video al locului găsiți pe profilul meu de Instagram, aici.

În privința camerelor nu mă pot pronunța, pentru că noi n-am mai prins niciuna liberă și ne-am luat un apartament în regim hotelier în apropiere. S-a dovedit a fi o alegere mai bună, mai economică, în cele din urmă. 😊

Unde am ales să ne cazăm în Timișoara? 

Am optat pentru un apartament în regim hotelier, în nordul Timișoarei, aproape de Amazonia și de Iulius Mall. Apartamentul îl puteți găsi pe Booking, aici. Nouă ne-a plăcut. Este un apartament nou, călduros, suficient de spațios pentru noi. Patul din dormitor este suficient de mare pentru 3 persoane (2 adulți + 1 copil), iar canapeaua din living este extensibilă.

Singurul punct negativ (poate e prea mult spus), oarecum deranjant pentru noi a fost dușul. Mai exact, înclinația pardoselii din duș nu este tocmai ok făcută și apa migrează în exteriorul spațiului destinat dușului. Un alt aspect deranjant s-ar putea să fie localizarea. Strada pe care este construit blocul pare a nu fi înregistrată încă. S-ar putea să întâmpinați probleme dacă aveți nevoie să comandați mâncare sau un taxi/Bolt. Ne-am descurcat pe partea de delivery, dar nu pot spune același lucru legat de comanda făcută la Bolt. Am mai și dat peste un șofer care nu era orientat spre găsirea de soluții.

Unde am mâncat în Timișoara? 

Planul nostru a fost să profităm cât de mult de Amazonia și seara n-am prea avut energie pentru a ieși în oraș. Am fost mulțumiți de pizza comandată de la Voglio Pizza și, în rest, am mâncat în mall sau din propriile provizii. 🙂

În ultima zi, am mâncat la Jack`s Bistro, aproape de Piața Unirii. Overall, mâncarea a fost bună, dar burgerul meu nu m-a impresionat … și nici atitudinea personalului, dar oricine poate avea o zi proastă, nu? 🙂 Am înțeles că este un loc destul de apreciat.

Aproape de Jack`s Bistro este Alma Dulce. Musai să le faceți o vizită dacă ajungeți în Timișoara! Am mâncat aici o ruladă carrot cake absolut delicioasă și un ecler cu măr copt și speculoos care ne-a cucerit. Am gustat aici pentru prima dată înghețată cu fructul dragonului și papilele mele gustative au avut o experiență interesantă. S-a întâmplat să o întâlnesc aici pe doamna care deține acest business și la capitolul servicii clienți îi dau nota 12 din 10. 🙂

Ce am văzut în Timișoara? 

Ne-am promis că vom explora Timișoara mai mult la următoarea vizită, când și vremea va fi mai blândă … Cum spuneam mai sus, focusul nostru de acum a fost Amazonia. Pe lângă o plimbare până în Piața Unirii, am ținut să ajungem la Muzeul Consumatorului Comunist, să-i arătăm Antoniei obiecte ale vremii. Vă garantez că veți face o vizită în trecut. Rețineți că este vorba despre un muzeu privat, fără taxă de intrare (puteți oferi o donație simbolică), amplasat într-un bar (la subsol) care urmează, în linii mari, aceeași temă. Ar fi bine să știți că locul nu excelează la capitolul organizare, dar este încărcat cu vestigii din perioada comunistă.

Ați fost la Amazonia? Cum vi s-a părut?

Ce alte aquapark-uri recomandați? Ce locuri ar trebui să vizităm atunci când vom mai ajunge în Timișoara?

Alte locuri în care am fost cu Antonia: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *