Gripa Antoniei ne-a ţinut în casă aproape o săptămână, aşa că în unele dimineţi am avut timp să încercăm şi alte reţete pentru micul dejun. Le-a venit (în sfârşit!) rândul pancakes-urilor cu banane.

Pancakes-urile pe care le fac de obicei sunt cu ouă separate, cu spumă de albuşuri. Nu-mi e greu să le separ şi să apăs pe un buton pentru ca mixerul să-şi facă treaba, dar ce mă fac cu gălăgia?! Sunt zile în care copila doarme atunci când eu mă apuc de treabă.

Pentru pancakes-urile astea nu am separat ouăle şi nu am făcut nicio spumă de albuşuri. Bananele se pot face piure cu ajutorul unei furculiţe, în caz că nu vreţi să folosiţi blenderul şi să treziţi toată casă. Cu un copil trezit şi dornic de pancakes, am ales calea mai uşoară şi am amestecat o parte din ingrediente în blender.

Neapărat vreau să vă spun cât de surprinsă am fost de textura acestor clătite. Având banane în compoziţie, mă aşteptam să fie umede în interior, dar au o textură mai degrabă pufoasă şi aerată decât umedă. Am încercat să le pozez şi dovada o pun mai jos. 🙂

 

 

Daţi-mi de veste dacă le încercaţi.

 

Ingrediente: 

Pentru aprox. 10 bucăţi

 

  • 2 banane coapte (230g)
  • 2 ouă
  • 50ml lapte
  • 110g făină
  • 1/2 lgţă praf de copt
  • 1 lgţă coajă de portocală uscată
  • 30g unt (topit şi răcit)

 

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

În vasul blenderului, am mixat bananele, ouăle şi laptele. Nu le-am mixat prea mult, doar până ce s-au omogenizat.

 

Pasul 2

Am transferat compoziţia într-un bol şi am încorporat, cu un tel, untul topit şi răcit. Apoi, am încorporat ingredientele uscate (amestecate în prealabil): făina, praful de copt şi coaja uscată de portocală. Puteţi pune şi coajă de portocală pe care voi o radeţi de pe fruct. În acest caz, alegeţi portocale bio, a căror coajă nu este tratată. Această pudră de coajă de portocală pe care eu o folosesc se găseşte în comerţ, la raioanele bio sau în magazinele de profil.

 

Pasul 3

Pancakes-urile le-am copt într-o tigaie antiaderentă în care am folosit o picătură de ulei (nu mai mult). Nu am folosit unt, pentru că acesta se arde, se ard şi pancakes-urile şi gustul final nu este cel pe care mi-l doresc.

Pentru fiecare clătită am pus în tigaie aproximativ o lingură şi jumătate de compoziţie. Am nivelat foarte uşor compoziţia în tigaie. Am întors clătita atunci când s-a rumenit şi partea superioară, necoaptă, începe să prezinte găuri la suprafaţă. Odată întoarsă, i-am dat pace şi nu am tasat-o cu lingura sau cu paleta. Este coaptă atunci când s-a rumenit pe ambele părţi, iar marginile nu mai lucesc (semn că aluatul s-a copt).

 

 

Dacă sunteţi începători într-ale pancakes-urilor, sper că am reuşit să fiu coerentă şi să mă fac înţeleasă cum coc eu aceste clătite groase. 🙂

 

Eu le-am servit cu fructe, iar Antonia cu cremă de brânză dulce. Crema de brânză dulce o puteţi obţine din mascarpone şi/sau ricotta în care adăugaţi puţină miere. Le puteţi servi, cu încredere, şi simple, pentru că sunt delicioase.

 

 

Alte pancakes-uri de încercat: 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

10 Comments on Pancakes cu banane (fără zahăr)

  1. Buna seara
    Am facut s eu aceasta reteta.. Dar tot nu sunt lamurita… In interior tb sa fie asa gen coca? Ca sunt cam. Moi gen coca. Dar ma gandrscsc ca aia o fi banana

    • Salut.

      Inauntru ar trebui sa fie pufoase, desi au banana in compozitie, cu o textura usor umeda. Cel mai bine iti dai seama care este textura finala atunci cand sunt reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *