V-am povestit deja aici cum am început să fac tot felul de batoane şi nu mai reiau contextul, pentru că risc să vă plictisesc. Cert este că fiica a mai cerut o tură de batoane şi am întrebat-o dacă este dispusă să încercăm o reţetă nouă. Am primit aprobarea şi m-am pus pe treabă.

Am scos pe masă ingredientele pe care le aveam în casă şi am decis să fac nişte batoane care să semene la gust cu aceste bomboane, foarte apreciate la noi în casă. Dacă vreţi o gustare sănătoasă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, vă asigur că această reţetă este delicioasă, nu necesită coacere şi o puteţi pregăti într-un timp foarte scurt.

Ingrediente: 

  • 50g unt de arahide
  • 10 curmale (80g)
  • 100ml lapte vegetal de cocos cu orez
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă pudră de roşcove (5g)
  • 90g fulgi de ovăz (mici şi moi)
  • 2 linguriţe seminţe de chia (10g)
  • 1 linguriţă seminţe de cânepă (5g)
  • aprox. 15g fulgi de migdale (pentru decor)

 

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Untul de arahide, laptele vegetal, curmalele, scorţişoara şi pudra de roşcove le-am pus în blender şi le-am mixat până am obţinut o compoziţie omogenă. În funcţie de fulgii de ovăz pe care îi veţi folosi este posibil să aveţi nevoie de mai mult lapte vegetal. De asemenea, dacă veţi folosi curmale foarte uscate, pe acestea va trebui să le hidrataţi, să le ţineţi în apă timp de vreo 2-3 ore. Eu folosesc curmale moi pe care le pot folosi fără să le hidratez în prealabil.

 

Pasul 2

Am adăugat restul ingredientelor, fulgii de ovăz, seminţele de chia şi seminţele de cânepă. Am amestecat bine.

 

Pasul 3

Am turnat compoziţia într-o tavă cu dimensiunile de 17 x 13 cm. Tava am tapetat-o cu hârtie de copt. Înainte de a turna compoziţia, am presărat câţiva fulgi de migdale în tavă.

 

 

Compoziţia nu trebuie să fie lichidă, pentru că batoanele nu se vor închega cum trebuie. Pentru a nivela compoziţia în tavă, eu am folosit o lingură udă.

Am pus şi deasupra câţiva fulgi de migdale şi am dat tava la frigider pentru vreo 1-2 ore. După acest timp, am porţionat compoziţia din tavă şi batoanele au fost gata să fie servite.

 

 

Cum vă spuneam, delicioase, hrănitoare şi uşor de făcut. 🙂

 

 

Alte rețete asemănătoare:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *