De când i-am propus Antoniei să ducă la grădiniță batoane cu măr și nuci, îmi cere tot mai des să ducă astfel de preparate la gustarea de vineri. Și nu pot să îi pun o porție mică, doar pentru ea. Așa că, atunci când fac batoane, toată porția pleacă spre grădi, să aibă ce împărți cu colegii (sau aleg să fac o porție dublă).

De această dată, am încercat niște batoane fără coacere, cu nuci pecan și semințe. Practic, am pus ce ingrediente am avut prin casă. Știu că batoanele cu măr sunt un succes garantat, însă am vrut să încerc și o altă variantă, să văd dacă i-ar fi copilei pe plac.

Poate vă întrebați de ce Antonia duce la grădiniță gustarea de acasă. La grădiniţa Antoniei, prima gustare din zi o ducem de acasă. Astfel, copiii învaţă să împartă, să ceară sau să refuze, dar şi să accepte un refuz. Regula este ca, în funcție de ziua săptămânii, toți copiii să ducă gustări din același registru. În primele 3 zile ale săptămânii, toţi copiii duc fructe, joia servesc legume, iar vinerea este rândul seminţelor, nucilor şi fructelor uscate. Aici sunt permise şi batoanele. Este o inițiativă din care, în mod practic, copiii au ce învăța.

 

Ingrediente:

  • 120g curmale
  • 20g mix de semințe (semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, semințe de in și semințe de susan)
  • 90g nuci Pecan
  • aprox. 50ml lapte vegetal
  • 1 linguriță unt de cocos
  • 1 lingură fulgi de cocos + 1 linguriță.

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1

Curmalele și nucile le-am pus la hidratat, în apă călduță, timp de aproximativ 2 ore. Eu am folosit curmale moi. Dacă aveți curmale uscate, atunci le puteți hidrata mai mult timp sau chiar peste noapte.

 

Pasul 2

Într-un blender, am mixat curmalele, nucile, untul de cocos și laptele vegetal. În această compoziție, am încorporat semințele și o lingură de fulgi de cocos.

 

Pasul 3

Pe o foaie de copt, am modelat compoziția sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 18x12x0,5 cm. Deasupra am presărat fulgi de cocos, am împachetat dreptunghiul în foaia de copt și l-am lăsat la frigider (vreo 2 ore) să se închege. L-am scos din frigider și l-am porționat. Batoanele le-am păstrat la frigider, într-o caserolă cu capac.

 

 

Batoanele fără coacere au constituit o gustare sănătoasă și hrănitoare și au fost gata fără efort. 🙂

 

Alte rețete de gustări sănătoase:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Batoane fără coacere, cu nuci pecan și semințe (fără zahăr)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *