Astăzi, vă propun un dulce ușor de făcut și de luat la pachet, ceva mai nutritiv decât marea majoritate a dulciurilor din comerț, batoane cu orez expandat, unt de arahide și ciocolată.

Ingrediente: 

Pentru 6 bucăți

  • 100g ciocolată
  • 40g orez integral expandat
  • 30g unt de arahide
  • 20g miere
  • 10g unt de cocos
  • 2 lgțe făină de migdale (opțional)
  • 2 lgțe semințe de cânepă (opțional)
  • esență de vanilie

Mod de preparare:

Pasul 1

Ciocolata (eu am folosit ciocolată neagră) am topit-o la baie de aburi împreună cu untul de cocos. Se topesc fără să intre în contact direct cu sursa de căldură. Ingredientele le-am pus într-un vas termorezistent pe care l-am pus deasupra unei oale cu apă caldă, la foc mic, fără ca acesta să ajungă în apă. Am lăsat ciocolata să se topească lent.

Dacă mierea și/sau untul de arahide nu au o textură suficient de lichidă, le puteți adăuga în ciocolata topită.

Pasul 2

Ciocolată topită (împreună cu untul de cocos) am amestecat-o cu untul de arahide, mierea și vanilia. Eu am adăugat și puțină făină de migdale și semințe de cânepă. Apoi, în acest amestec am încorporat și orezul expandat. Cam atât aveți de pregătit pentru această rețetă.

Pasul 3

Compoziția am repartizat-o în forme de silicon, am nivelat-o și am aplatizat-o ușor cu o linguriță. Eu am folosit 2 tăvi (cu câte 4 forme) pentru batoane pe care le-am cumpărat din DM. În total, mi-au ieșit 6 batoane de aproape 4×11 cm și înalte de 1 cm.

Am lăsat batoanele la rece, în frigider, să se închege bine (aproximativ 1-2 ore). Le puteți păstra tot la frigider, în forme sau într-o caserolă cu capac.

Poftă bună!

Alte idei de batoane: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *