Zilele trecute, am întrebat-o pe Antonia dacă vrea să facem brownie cookies sau batoane raw cu cocos și curmale. A ales a doua variantă. Recunosc că nu m-am așteptat să aleagă batoanele. Am fost tare mândră de alegerea ei. Știu că-i place ciocolata, dar varianta mai sănătoasă se pare că a câștigat de data asta. 🙂

La grădinița Antoniei, prima gustare din zi o ducem de acasă și trebuie să urmăm niște reguli. De luni până miercuri copiii trebuie să ducă fructe, joia este pentru legume, iar vinerea gustarea trebuie să conste în nuci și fructe uscate. Aici se încadrează și batoanele, așa că am împușcat 3 iepuri dintr-o lovitură: am petrecut timp împreună, noi două, ca fetele (cum îi place Antoniei să spună); ne-am răsfățat cu ceva dulce și am avut și ce pune vinerea la gustare, la grădiniță.

Rețeta batoanelor noastre este foarte simplă. Nu aveți nevoie de vreo super îndemânare, doar de ceva răbdare în plus, până se întăresc batoanele. 🙂

Ingrediente: 

  • 100g curmale
  • 70-80ml lapte vegetal sau apă
  • 20g nucă de cocos + 1 lingură
  • 20g unt de arahide
  • 2 lg pudră de cacao crudă
  • 1 lgță semințe de chia
  • 40g făină de migdale
  • 20g fulgi de ovăz mici
  • un praf de sare

Mod de preparare: 

Pasul 1

Aproape toate ingredientele, excepție fac fulgii de ovăz, făina de migdale și nuca de cocos, le-am mixat în blender până am obținut o compoziție omogenă.

Pasul 2

În compoziția de la pasul 1 am încorporat fulgii de ovăz, făina de migdale și nuca de cocos. Trebuie să obțineți o compoziție compactă, ușor modelabilă.

Pasul 3

Pe o foaie de copt am presărat nucă de cocos și am turnat compoziția. Am modelat-o cu ajutorul palmelor și a unei palete de patiserie până i-am dat o formă dreptunghiulară, groasă de aproximativ un deget.

Am împachetat în hârtie de copt forma obținută și am dat-o la frigider. Trebuie să stea la rece cel puțin 2 ore înainte să o tăiați. Dacă vă este mai ușor, aceeași compoziție o puteți face sub formă de bomboane.

Tips & Tricks

  • Dacă folosiți curmale mai uscate, atunci vă recomand să le hidratați în apă sau în lapte vegetal timp cel puțin 2 ore. Puteți să le lăsați la înmuiat și peste noapte. Eu folosesc curmale moi pe care nu le hidratez (le cumpăr din Lidl).
  • Alegeți un unt de arahide cu eticheta curată (nu ar trebui să aibă mai mult de 2-3 ingrediente).
  • Dacă nu aveți făină de migdale, puteți folosi făină de cocos (aprox. jumătate din cantitate) sau fulgi de ovăz (aprox. 30-40g).
  • Optați pentru fulgi de ovăz mici, moi, pentru că se înmoaie repede (sunt mai ușor de încorporat într-o astfel de compoziție).

Alte rețete raw: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *