Ultimul preparat de pe blog cu foi de plăcintă a fost un ștrudel cu mere. Mai aveam în frigider un pachet de foi de plăcintă și, cum se apropie Crăciunul, m-am gândit să vă propun o idee de aperitiv simplu și rapid, rulouri cu feta, măsline și șuncă din piept de curcan. Bineînțeles că puteți adapta ingredientele în funcție de preferințele voastre.

Ingrediente: 

Pentru 8 rulouri

  • 6 foi de plăcintă
  • 40-50g unt
  • aprox. 150g șuncă
  • 100-150g feta
  • măsline fără sâmburi
  • semințe de susan (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am așezat pe masa de lucru o foaie de plăcintă, am uns-o cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, am așezat peste ea a doua foaie de plăcintă, am uns-o și pe ea cu unt și la fel am procedat și cu cea de-a 3-a foaie. Untul va face rulourile mai fragede.

Foile de plăcintă le-am tăiat în 4 părți aproximativ egale.

Pasul 2

Pe fiecare bucată de aluat am așezat compoziția, șuncă, feta și felii de măsline. Apoi am rulat foile de plăcintă cu marginile în interior.

Pasul 3

Rulourile le-am așezat-o într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

Pentru următoarele 3 foi am reluat pașii 2 și 3.

Pasul 4

Rulourile le-am uns cu unt topit, să capete o culoare frumoasă la copt și am presărat pe ele câteva semințe de susan. Am încins cuptorul la 180° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Am copt rulourile timp de aprox. 15 minute, până s-au rumenit, dar timpul de coacere poate să difere de la un cuptor la altul (eu am unul electric).

Pasul 5

Se pot păstra la frigider (foile se vor mai înmuia), într-o caserolă cu capac, care se închide ermetic. Nouă ne-au plăcut atât calde, cât și reci. Merg tare bine servite cu sos de usturoi sau cu un sos dulce-picant.

Poftă bună! 🙂

Alte idei de aperitive:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *