Ultimul preparat de pe blog cu foi de plăcintă a fost un ștrudel cu mere. Mai aveam în frigider un pachet de foi de plăcintă și, cum se apropie Crăciunul, m-am gândit să vă propun o idee de aperitiv simplu și rapid, rulouri cu feta, măsline și șuncă din piept de curcan. Bineînțeles că puteți adapta ingredientele în funcție de preferințele voastre.

Ingrediente: 

Pentru 8 rulouri

  • 6 foi de plăcintă
  • 40-50g unt
  • aprox. 150g șuncă
  • 100-150g feta
  • măsline fără sâmburi
  • semințe de susan (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am așezat pe masa de lucru o foaie de plăcintă, am uns-o cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, am așezat peste ea a doua foaie de plăcintă, am uns-o și pe ea cu unt și la fel am procedat și cu cea de-a 3-a foaie. Untul va face rulourile mai fragede.

Foile de plăcintă le-am tăiat în 4 părți aproximativ egale.

Pasul 2

Pe fiecare bucată de aluat am așezat compoziția, șuncă, feta și felii de măsline. Apoi am rulat foile de plăcintă cu marginile în interior.

Pasul 3

Rulourile le-am așezat-o într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

Pentru următoarele 3 foi am reluat pașii 2 și 3.

Pasul 4

Rulourile le-am uns cu unt topit, să capete o culoare frumoasă la copt și am presărat pe ele câteva semințe de susan. Am încins cuptorul la 180° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Am copt rulourile timp de aprox. 15 minute, până s-au rumenit, dar timpul de coacere poate să difere de la un cuptor la altul (eu am unul electric).

Pasul 5

Se pot păstra la frigider (foile se vor mai înmuia), într-o caserolă cu capac, care se închide ermetic. Nouă ne-au plăcut atât calde, cât și reci. Merg tare bine servite cu sos de usturoi sau cu un sos dulce-picant.

Poftă bună! 🙂

Alte idei de aperitive:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *