N-am mai făcut granola de ceva vreme. Am tot pus-o pe listă, dar parcă nu s-a mai întâmplat să-i vină rândul, deși este foarte ușor de făcut.

Pe blog, mai am 2 rețete de granola, dar aceasta este diferită de cele pe care le-am încercat până acum. Ne-a plăcut mult ce a ieșit și mă bucur că am fost inspirată să-mi notez ingredientele și să împărtășesc rețeta cu voi. Bineînțeles, cantitățile ingredientelor pot varia în funcție de preferințele voastre.

Ingrediente: 

  • 170g fulgi de ovăz mici
  • 70g fulgi crocanți de orz
  • 50g orez integral expandat
  • 40g fulgi de migdale
  • 30g semințe de dovleac
  • 20g stafide
  • 60g curmale
  • 30g unt de cocos
  • 70ml băutură vegetală
  • 25g sirop de arțar
  • 50g miere
  • vanilie
  • scorțișoară

Mod de preparare: 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am pus toate ingredientele uscate: fulgii de ovăz, fulgii de orz, orezul expandat, fulgii de migdale, semințele de dovleac, stafidele și curmalele pe care le-am feliat. Eu am folosit curmale moi. Aș fi adăugat mai multe semințe de dovleac și ceva mai multe stafide, dar am avut în casă doar aceste cantități.

Pasul 2

Într-o cratiță, am făcut amestecul lichid pe care urma să-l torn peste ingredientele uscate. La foc (foarte) mic, am pus untul de cocos să se topească și l-am amestecat cu băutura vegetală (eu folosesc una din orez cu cocos), siropul de arțar, mierea, vanilia și scorțișoara. Câteva precizări:

  • Băutura vegetală o puteți înlocui cu apă.
  • Siropul de arțar îl puteți înlocui cu miere. Eu l-am avut în casă și l-am adăugat pentru că îmi place, în cantități mici, aroma lui subtilă.
  • Puteți suplimenta cantitatea de miere dacă vă doriți o granola mai dulce.

Pasul 3

Această compoziție lichidă am turnat-o peste ingredientele uscate și am amestecat bine. Compoziția obținută am așezat-o într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Adevărul este că am obținut o cantitate destul de mare, care nu mi-a permis să așez compoziția într-un strat subțire, însă, chiar și așa, s-a rumenit frumos.

Am preîncălzit cuptorul la 150° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Am lăsat granola la copt timp de aproximativ 40 de minute, timp în care, cam din 15 în 15 minute am amestecat-o pentru a se coace uniform.

Când granola a fost coaptă, am lăsat-o să se răcească în tavă și apoi am transferat-o în borcane de sticlă cu închidere ermetică. Mi-a ieșit aproximativ 450g de granola numai bună de servit la micul dejun. Noi, de la mic la mare, o mâncăm cu iaurt.

Vă încurajez să faceți granola acasă pentru că:

  1. Știți exact ce puneți în ea și, mai mult ca sigur, va avea un conținut mai redus de zahăr față de tot ceea ce găsiți în comerț.
  2. Ca și costuri, o granola calitativă de cumpărat costă în jur de 30 de lei/pachet (aproximativ aceeași cantitate). Dacă alegeți să faceți granola în casă, costurile se reduc în mod semnificativ.

Dați-mi de veste dacă încercați rețeta mea de granola.

Sper să fie pe gustul vostru! 🙂

Alte rețete cu fulgi de ovăz: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *