Rețeta aceasta circulă de ceva vreme pe internet și o puteți găsi în diverse forme. Eu am adaptat-o în funcție de preferințele mele și am pregătit-o pentru micul dejun. Așadar, dacă nu știți ce să mai puneți pe masă la prima oră a dimineții, aveți aici o idee care s-ar putea să vi se potrivească.

Ingrediente: 

Pentru 2 porții 

  • 4 felii de pâine
  • 130g de iaurt grecesc
  • 2 gălbenușuri
  • 60g ricotta
  • 1 linguriță de miere
  • extract de vanilie
  • căpșuni sau fructele pe care le preferați
  • fulgi de migdale (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de cremă. Într-un bol, am amestecat iaurtul cu ricotta, gălbenușurile, mierea și vanilia. Am obținut o compoziție cremoasă, nu foarte lichidă.

Pasul 2

Cu ajutorul unei linguri, am aplatizat miezul feliilor de pâine în așa fel încât să am o adâncitură în care să pun crema de la pasul 1.

Pasul 3

Am așezat feliile de pâine pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Pe fiecare felie de pâine am pus cremă.

Pasul 4

Am încins cuptorul la 190° Celsius. Am dat feliile de pâine la copt pentru aproximativ 12-13 minute. În ultimele 5 minute de coacere am mărit focul la 200° Celsius și am pornit ventilația.

Pâinea s-a rumenit, a devenit crocantă, iar crema s-a închegat. Am adăugat felii de căpșuni și fulgi de migdale. Opțional, dacă preferați ca pâinea să fie mai dulce, adăugați puțină miere deasupra înainte de a o servi.

Cu un efort minim, aveți un mic dejun sănătos și delicios.

Poftă bună!

Alte rețete dulci pentru micul dejun: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *