De 1 iunie ne-am programat să avem un weekend prelungit la Amazonia, în Timișoara. Ne-am zis că ar fi interesant, dacă tot suntem acolo, să vedem ce opțiuni am avea de cealaltă parte a graniței, în Ungaria. Așa am ajuns în Mako, un orășel situat cam la o oră bună distanță, cu mașina, de Timișoara.

De ce am ales să facem o plimbare până la Mako? 

Văzusem pe internet un video despre Aleea Cununilor, Lombkorona Sétány, cum se numește în limba maghiară și știam că au și un SPA lăudat, așa că plimbarea a avut rol și de prospectare pentru o viitoare ieșire.

Aleea Cununilor este o promenadă suspendată, la o înălțime de aproximativ 20 de metri de sol, deasupra copacilor, de unde-i și vine numele, și lungă cam de 200 de metri. Este ca un soi de mini traseu din parcurile de aventură, însă unul foarte light, care nu dă prea multe emoții. Cu râul Mureș alături, priveliștea este minunată, iar aleea are panouri cu informații despre faună și floră, deci și scop educativ.

Când noi am ajuns acolo, pasarela nu avea niciun turist, doar pe noi. Era o zi de luni și poate că ăsta a fost motivul pentru care era gol locul. Un aspect interesant este faptul că am fi putut să coborâm pe un tobogan tubular, însă ajunsesem imediat după o ploaie, așa că era ud la bază … Și sinceră să fiu, eu am preferat scările de la bun început. Antonia a fost curajoasa care și-a făcut planul să coboare pe tobogan.

Biletele ne-au costat 45 de lei pe toți 3, o sumă mică pentru experiența interesantă pe care am avut-o. Promenada este deschisă din luna aprilie până în octombrie. Dacă vreți să ajungeți acolo, vă sfătuiesc să puneți pe navigație denumirea în limba maghiară.

Ce nu mi-a plăcut aici este faptul că nu am văzut niciun afiș și nicio informație în limba engleză în afară de panourile cu informații despre faună și floră, de pe pasarelă, care sunt inclusiv în limba română. În rest, totul este în limba maghiară, iar domnișoara de la ghișeu vorbea într-o engleză aproximativă, motiv pentru care n-am avut cui să-i cerem informații suplimentare.

A meritat să batem drumul până acolo? 

A meritat să facem drumul cu mașina din Timișoara, dar nu ar fi meritat, din punctul meu de vedere, să venim din Cluj doar pentru atât. Pe de altă parte, cochetăm cu ideea de a ne întoarce în zonă. Mako este un oraș mic, mi s-a părut foarte liniștit și, marele plus, are un complex cu bazine termale, Hagymatikum SPA, așa cum noi nu prea avem în România, din păcate. Complexul acesta, Hagymatikum, nu are spații de cazare, dar am văzut opțiuni decente în apropiere, atât un hotel, cât și pensiuni sau apartamente în regim hotelier.

Ce am remarcat este faptul că, în zonă, se încurajează folosirea bicicletelor, unele spații de cazare punându-le la dispoziția clienților în mod gratuit. Locul în care este promenada de care vă povesteam mai sus este înconjurat de pădure, cu un drum accesibil cu bicicleta. În zonă este și un parc de aventură. Noi am trecut pe acolo, dar, sinceră să fiu, din ceea ce am văzut, nu mi s-a părut super amenajat/întreținut … Poate că, fiind de abia început de iunie, nu era dat în funcțiune.

Cum spuneam, ne tentează să revenim aici, să descoperim complexul SPA, dar și ce mai au împrejurimile de oferit. Nu suntem foarte hotărâți dacă merită să ne întoarcem la Mako sau să o luăm spre Szeged unde am auzit că ar fi mai frumos și că ar avea un parc acvatic musai de încercat. Dacă ați fost ori aveți informații despre aceste locuri, să ne spuneți și nouă. 🙂 Până atunci, dacă treceți prin Mako ori prin apropiere, merită să faceți un scurt popas la Lombkorona Sétány.

Câteva locuri pe care le-am descoperit în România: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *