Mi-am propus de mai multe ori să mă apuc de scris acest articol, dar timpul n-a fost de partea mea. Sper să fie bine primit și la aproape 2 luni distanță de la vizita noastră la Brambura Park.

La finalul lunii ianuarie, am avut un eveniment în familie, la Sibiu. Vremea nu era foarte prietenoasă, așa că am exclus plimbările prin oraș. Despre vizita noastră la Sibiu, pe vreme faină, puteți citi aici, unde ne-am cazat, unde și ce am mâncat și ce am vizitat.  

Duminica, după trezire, ne rămânea niște timp de hoinărit, așa că am ales să mergem la Brambura Park, pe valea Avrigului.

Ce este Brambura Park?

Brambura Park este un loc în care toate sunt brambura, cu susul în jos … la propriu. Brambura Park poate fi considerat un mini parc de distracții, cu altfel de distracții, care bucură copiii și aduce în viața adulților ineditul. Adică, cei mici pot să vadă alpace la mini zoo și, din câte am înțeles, în sezonul cald au parte de distracție la cele 2 locuri de joacă din cadrul parcului (trambuline, tobogane gonflabile, tiroliană, etc.). Nu le-am testat, așa că nu vă pot da mai multe detalii. Pe de altă parte, copiii și adulții se bucură împreună de elementul inedit al parcului, Casa Întoarsă, unde toate sunt cu susul în jos până în cele mai mici detalii.

Ce ne-a plăcut la Casa Întoarsă?

Totul! Per total, experiența a fost foarte interesantă și ne-am bucurat toți trei de ea.

Vreau să accentuez că în această casă, chiar și casa în sine, toate sunt cu susul în jos până în cele mai mici detalii. Adică, tot ce ar trebui să fie pe podea, mobilier, accesorii, decorațiuni, stau lipite de tavan. Nu ne-am așteptat ca decorul să fie realizat în cele mai mici detalii, dar nici să resimțim atât de intens sfidarea gravitației. Cred că pe mine m-a luat cel mai tare amețeala! 🙂

Am nimerit la Brambura Park într-o duminică în care nu erau mulți vizitatori, așa că ne-am putut bucura în tihnă de experiență. Mai mult, am plecat de acolo plăcut surprinsă de amabilitatea domnului de la intrare, care ne-a dat sfaturi utile despre cum să surprindem cele mai potrivite cadre și chiar s-a oferit să ne pozeze din unghiurile cele mai reușite.

Costuri

Intrarea la Brambura Park și la Casa Întoarsă este 30 lei (atât era în luna ianuarie). Pe lângă prețul intrării, am înțeles că în sezonul cald se percepe o taxă suplimentară pentru toboganele gonflabile.

În cadrul parcului este și un restaurant, dar nu vă pot da informații despre prețuri/calitate pentru că nu am consumat nimic de aici.

Cazarea și masa

Cum spuneam mai sus, de această dată, am ajuns la Sibiu pentru un eveniment. Am ales să ne cazăm într-un apartament în regim hotelier. Prima rezervare, făcută pe ultima sută de metri, s-a dovedit a fi un eșec total. Nu era un apartament, ci o cameră în fosta clădire a unei universități. Nu vă recomand Riviera Residence. Pe Booking, toate arătau bine și frumos, însă, la fața locului, curățenia și locul în sine lăsau de dorit: mocheta era vai de mama ei, pereții erau loviți și pătați, izolația fonică era inexistentă (îi auzeam pe oamenii de alături ca și cum ar fi fost în cameră cu noi), căldura era abia pornită (după spusele gazdelor) și era frig înăuntru. Cireașa de pe tort au fost niște fire de păr pe lenjerie, lucrul care ne-a făcut să ne îndreptăm spre o altă cazare. Ne-am scuzat (tot noi) și, cu o oră înainte de evenimentul la care trebuia să participăm, am căutat o altă cazare. 

Am apelat tot la Booking. Ne-am cazat la Alice Residence, un apartament frumos, călduț, curat, cu un preț decent și cu o gazdă de nota 15. Vă recomand cu drag acest apartament dacă aveți nevoie de cazare în Sibiu.

Sâmbăta, am luat prânzul la „La Turn”. Mâncarea a fost corectă, porțiile mari, prețurile destul de decente și atât. Nu am cuvinte la superlativ. Experiențele noastre culinare anterioare le găsiți în articolul al cărui link l-am atașat mai sus.

Per total, dacă aveți drum prin Sibiu sau prin împrejurimi, Brambura Park poate fi o experiență inedită pentru toată familia.


Alte escapade pe care le-am făcut în România: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *