Am revenit cu un nou meniu săptămânal, cel al săptămânii trecute când copiii au avut doar 3 zile de școală, motiv pentru care lipsesc gustările (s-au mâncat, dar nu le-am ținut evidența). Cum știți deja, meniurile noastre nu sunt perfecte, dar vă arăt ce reușesc să încropesc … Poate găsiți un strop de inspirație. Mai jos, vă las detaliile meniului.

Scurt disclaimer 

👉 În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
👉 Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
👉 Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
👉 În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa. 
👉 Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă). 
👉 Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

👉 Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu. 

Mic dejun

Luni

♦ Ouă ochiuri (eu le prăjesc, în tigaia unsă cu foarte puțin ulei, pe ambele părți) cu cașcaval, pâine de ovăz cu unt, roșii, ardei și castraveți

Marți 

Orez cu lapte (la multicooker) servit cu miere și scorțișoară

Miercuri

♦ Iaurt grecesc cu mix de semințe măcinate, fulgi de porumb, banană și căpșuni

Joi

Gofre cu brânză de vaci servite cu unt de arahide, miere și/sau fructe (banană și căpșuni). Revin cu varianta fără gluten a acestor gofre.

Gofre cu brânză de vaci

Vineri

Terci de ovăz (fără gluten) îndulcit cu banană și servit cu unt de arahide, căpșuni și afine

Gustare

LuniCăpșuni + măr + prăjitură cu migdale și nucă. Am făcut prăjitura asta de vreo 3 ori până acum. Iese super gustoasă, dar aș vrea să-i îmbunătățesc aspectul. Când ajung la rezultatul dorit, împărtășesc rețeta cu voi.

Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.

Marți → Căpșuni + măr

MiercuriCăpșuni + mango

Prânz

Luni 

◊ Salată de cartofi dulci cu ardei și porumb (pt. Antonia)/salată orientală de cartofi (pt. cei mari) cu chiftele cu carne (în amestec) și legume, gătite la airfryer

Marți

◊  Salată orientală de cartofi (pt. cei mari) cu chiftele cu carne (în amestec) și legume, gătite la airfryer

◊  Supă cremă de linte cu cartof dulce + crackerși cu rozmarin (pt. Antonia)

Miercuri

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat (pt. cei mari)

◊  Supă cremă de linte cu cartof dulce + crackerși cu rozmarin (pt. Antonia)

Joi

File de biban în papiotă cu cartofi la cuptor, broccoli (gătit la abur, la multicooker) cu unt și sos de smântână cu usturoi

Vineri

Aripioare de pui la airfryer cu cartofi și sos de smântână cu usturoi și pătrunjel

Cină

Luni 

♦ Gofre cu spanac și feta (am adăugat și varianta fără gluten) servite cu brânză tartinabilă, somon afumat și roșii. Horațiu a avut și un mic platou rece cu brânză și legume.

Marți

♦ Omletă + salată cu quinoa, feta, baby spanac, salată iceberg, roșii, castraveți, ceapă verde și porumb. Pe blog, găsiți și o variantă de salată de quinoa cu năut copt.

Miercuri

♦ Mămăligă cu brânză (cașcaval, cottage cheese, brânză de burduf – în funcție de preferințe) și iaurt grecesc. Aici avem preferințe diferite: Antoniei îi fac boț (bulz) cu cașcaval; Horațiu mănâncă mămăliga în straturi, cu brânză de burduf, iar eu o prefer cu cottage cheese.

Gofre cu spanac și telemea

Joi

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat (pt. Horațiu)

♦ Bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc (pt. mine și Antonia)

Vineri

♦ Salată cu ton și feta – baby spanac, salată iceberg, ceapă verde, roșii, castraveți, măsline negre, ton și feta (pt. cei mari – Antoniei nu-i place tonul)

♦ Quesadilla cu mușchi de porc și cașcaval + salată cu baby spanac, salată iceberg, ceapă verde, roșii, castraveți și măsline negre (pt. Antonia). Pentru quesadilla, am folosit lipii fără gluten de la BFree.

Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!

Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *