Luna septembrie se arată a fi ultima lună de vară. Soarele încă străluceşte cu putere, gradele din termometre indică temperaturi de vară şi farfuriile cer deserturi în acord cu sezonul. Şi ce desert ar fi mai potrivit pentru sezonul cald decât o îngheţată făcută în casă, răcoroasă, dulce şi aromată? I-aş fi zis sorbet, dar e cremoasă, cu o textură care aduce mai degrabă a îngheţată decât a sorbet, deşi nu conţine lactate. Îi spun desert, deşi nu conţine nici zahăr şi nici îndulcitori. Mai jos, vă las lista de ingrediente şi modul de preparare. Vă veţi convinge singuri că e delicioasă. 🙂

 

Ingrediente: 

 

  • 150g ananas proaspăt
  • 100-120g banană
  • 9 frunze mici de mentă

 

Mod de preparare: 

 

  1. Pentru prepararea îngheţatei, eu am folosit o maşină pentru îngheţată, dar o puteţi realiza şi dacă nu aveţi maşină. Puneţi compoziţia în congelator şi o amestecaţi periodic, aproximativ din 2 în 2 ore, pentru a îndepărta acele de gheaţă care se formează.
  2. Ananasul şi banana trebuie să fie reci. Eu le las în frigider cu 24 de ore înainte de a pregăti îngheţata. Ananasul îl tai cuburi şi îl pun într-un recipient cu capac.
  3. Bolul maşinii de îngheţată trebuie pus la congelator tot cu 24 de ore înainte de a fi folosit.
  4. Am pus toate ingredientele în blender, bucăţile de ananas, banana feliată şi frunzele de mentă. Nu am mixat foarte mult ingredientele. Mi-am dorit să se simtă bucăţi mici de ananas.
  5. Am turnat compoziţia în maşina de îngheţată şi am lăsat-o să îşi facă treaba timp de aproximativ 20-30 de minute. Compoziţia se toarnă în maşina de îngheţată prin orificiul pe care aceasta îl are şi, în cazul maşinii pe care eu am folosit-o, a trebuit să fie pornită înainte de a turna compoziţia, deci paletele trebuie să se învârtă înainte să ajungă compoziţia în bol.
  6. O puteţi servi pe loc sau o puteţi păstra la congelator.

 

Eu consider că această îngheţată nu are nevoie de îndulcitori, dar asta depinde de gustul fiecăruia şi de cât sunt de dulci ananasul şi banana. Dacă vreţi să încercaţi şi o altă reţetă de îngheţată, s-ar putea ca cea cu afine să fie pe gustul vostru.

 

Poftă bună! 🙂

 

 

Alte reţete dulci, de vară: 

Crumble cu nectarine şi caise (fără gluten)
Crumble cu vişine şi fulgi de ovăz
Budincă de chia cu ciocolată şi cremă de caju
Prăjitură cu couscous şi fructe de pădure (fără zahăr)
Tiramisu cu căpşuni (fără ouă, fără cafea şi fără pişcoturi)

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *