crumble cu caise si nectarine

 

Din casa noastră nu lipsesc fructele şi legumele. Intrăm în panică atunci când în lada frigiderului nu mai avem roşii, ceapă, ardei sau salată şi panica se intensifică atunci când rămânem fără fructe. Pentru a reduce risipa alimentară, încerc să cumpăr fructe cât ştiu că mâncăm în 2 zile, pentru că nu prea am unde să le ţin la rece. Soţul meu are aproximări mai generoase decât ale mele. Uite aşa m-am trezit cu caise şi nectarine care stăteau să se strice. Am pus copilul la somn şi în 15 minute am pregătit un crumble delicios. Coptul a mai durat vreo 25 de minute. Mâncatul putea dura fix o seară, dar era prea bun să nu-mi păstrez o porţie şi pentru ziua următoare.

 

Ingrediente: 

 • 8 caise
 • 2 nectarine mari
 • 70g făină de cocos
 • 70g făină de migdale
 • 80g unt
 • 40g zahăr de cocos
 • smântână lichidă (opţional)

 

Mod de preparare: 

 1. Am amestecat făina de cocos, făina de migdale şi zahărul de cocos. Peste acest amestec uscat am tăiat untul în cubuleţe şi am început să frământ compoziţia cu mâna până ce am obţinut un „aluat” nisipos.
 2. Am uns o tavă ceramică cu puţin unt şi am presărat pe fundul ei 2 linguri de aluat. Deasupra am aşezat fructele tăiate cubuleţe (spălate în prealabil şi uscate) şi peste ele am aşezat aluatul într-un strat uniform.
 3. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.
 4. Am făcut şi puţină frişcă dintr-o smântână lichidă de 200ml. Numa’ bună pentru servit! 🙂

Nu vă spun cât de bine mirosea în toată casa! Aluatul acestui crumble nu are după coacere aceeaşi textură ca cel clasic, făcut din făină. Mie mi-a plăcut mai mult aroma. După poze să nu vă luaţi. Crumble-ul nu-i chiar cel mai aspectuos desert atunci când alegi să-l faci într-o singură tavă şi să-l scoţi din ea. 🙂

crumble cu nectarine si caise

crumble cu caise si nectarine

crumble cu caise si nectarine

Alte deserturi sănătoase cu fructe:

Crumble cu vişine şi fulgi de ovăz

Bomboane raw cu zmeură

Bomboane raw cu zmeură

Prăjitură cu iaurt şi cireşe

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

2 Comments on Crumble cu nectarine şi caise (fără gluten)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *