În acest articol, las deoparte magia Disneyland-ului și mă axez pe partea practică, mai exact pe aspectele legate de organizare. Puteți citi articolele anterioare pe care le-am scris pe acest subiect:

♥ Experiența noastră în Franța (Disneyland + Paris) transport, cazare și costuri

♥ Disneyland Paris – o lume de poveste atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari (bilete, organizarea parcurilor și atracții)

Pe pagina mea de Instagram, găsiți frânturi din cele 2 zile pe care le-am petrecut aici:

Ziua 1

Ziua 2

Cum ne-am organizat să mergem de la o atracție la alta, dar, mai ales, cum le-am găsit, parcul fiind imens?

Cum am procedat cu mâncarea?

Cum ne-am descurcat cu atâtea magazine care le iau ochii copiilor?

Ce costuri suplimentare există?

Mai jos, vă răspund la toate aceste întrebări.

Cum ne-am organizat să mergem de la o atracție la alta, dar, mai ales, cum le-am găsit, parcul fiind imens?

Aplicația Disneyland este de mare ajutor pentru o bună organizare. Am explorat-o încă de acasă, să înțeleg mai bine ce are de oferit. Mai jos, vă redau câteva dintre cele mai importante aspecte pe care le găsiți în aplicație:

 • Atracțiile. Le puteți selecta în funcție de tematică ori de zona în care sunt localizate. Aplicația are și o hartă în care este indicată poziția fiecărei atracții și timpul de așteptare. Nu cred că timpul de așteptare se actualizează în mod real, dar estimarea este pe aproape. În cazul atracțiilor, aveți și posibilitatea de a vă salva preferințele într-o lista de favorite de unde le puteți gestiona mai ușor.
 • Orarele și locațiile spectacolelor și paradelor. În cazul spectacolelor, locurile vi le puteți asigura din aplicație.
 • Restaurantele disponibile în parc. În aplicație, se găsesc meniurile restaurantelor. Mâncarea se poate comanda direct din aplicație și se poate alege ora la care vreți să o ridicați. De asemenea, din aplicație există posibilitatea rezervării unei mese în restaurantele care permit acest lucru.
 • Magazinele. Sunt o grămadă! Majoritatea vând cam aceleași lucruri.
 • Localizarea toaletelor în cadrul parcului. Vă sfătuiesc să nu vă lasați pe ultima sută de metri cu mersul la toaletă, pentru că puteți aștepta la niște cozi (și aici) imense. Am pățit-o!
 • Punctele în care se pot încărca telefoanele.
 • Punctele de prim ajutor.
 • Din aplicație, când sunteți în parc, se pot achiziționa fast pass-urile individuale (per atracție).

Nu cred că mi-a scăpat nimic important. Singura problemă este că aplicația poate să dea rateuri uneori și, din cauza rețelei suprasolicitate, poate să aibă dificultăți de încărcare ori internetul să nu funcționeze la parametrii optimi. Noi nu am întâmpinat probleme semnificative.

În cea mai mare parte, noi am folosit aplicația pentru a ne putea mișca eficient în parc, să găsim atracțiile și să ne organizăm timpul în funcție de timpii de așteptare afișați.

La Disneyland, există o opțiune care se numește baby/rider switch. Practic, copilul se poate da de 2 ori în aceeași atracție, cu fiecare părinte în parte, fără ca niciunul dintre cei 3 să stea la coadă de 2 ori. Aici găsiți mai multe detalii despre această opțiune.

În parc, aveți posibilitatea de a închiria cărucioare pentru copii, chiar dacă ai voștri copii sunt trecuți de vârsta statului în cărucior. Închirierea pe zi costă 25€ + 50€ garanție dacă doriți să treceți dintr-un parc în cealălalt.

Cum am procedat cu mâncarea?

Prima dată când am auzit că sunt o grămadă de oameni care merg la Disneyland cu mâncarea la pachet, am strâmbat din nas. Nu am nicio problemă să îmi pun mâncare la pachet, dar parcă nu-mi venea să cărăm mâncare prin Disneyland. Ei bine, a fost cel mai inspirat lucru pe care l-am putut face. Când stai câte o oră (și mai mult la coadă) și te lovește foamea (Antoniei i se face foame instant, fără „preaviz”, de așa ceva n-am mai pomenit), merindele din ghiozdan pică perfect.

În prima zi, am pus la noi sandwich-uri pentru masa de prânz (monster sandwiches cum le zicem noi, că sunt umplute bine cu de toate). Intenția a fost să ne decalăm prânzul și să prindem unele atracții mai libere (atunci când alții merg să servească masa). Cred că s-au gândit și alții să procedeze la fel ca noi. 🙂 Nu pot să spun că planul a dat roade considerabile. Cert este că am rămas cu niște bani în buzunar, bani pe care i-am fi dat tot pe fast-food, un fast-food la suprapreț.

În a doua zi, am uitat acasă o parte din sandwich-uri (bine că n-am uitat ronțănelele și fructele), așa că am servit prânzul la En Coulisse (în cadrul Walt Disney). Ca să vă faceți o idee, aici un meniu (burger + salată + cartofi prăjiți + suc) costă 16€, iar un meniu pentru copii este 9€. Aș spune că prețurile au fost decente, timpul de așteptare destul de mic și am găsit și masă repede. Uneori ai nevoie și de puțin noroc. 🙂

În concluzie, în mare parte, am mâncat ce ne-am adus de acasă, cu excepția unor gustărele pe care le-am cumpărat din parc (înghețată, gogoașă cu urechi de Mickey, popcorn). Ca și prețuri, o înghețată este în jur de 4-5€, o gogoașă costă tot pe acolo, iar un popcorn + o apă au fost 8€.

Cum ne-am descurcat cu atâtea magazine care le iau ochii copiilor?

În aplicația Disneyland, am numărat 49 (!) de magazine în cadrul ambelor parcuri (mai sunt cele din zona hotelurilor, unde noi nu am ajuns). Sunt mari parcurile, dar magazinele nu se simt deloc a fi puține.

Noi am plecat de acasă cu 2 reguli clare, care nu puteau fi supuse negocierii:

 1. Am stabilit timpul pe care urma să îl petrecem în magazine. În prima zi, am avut cel mult o oră de petrecut prin magazine. De comun acord, am stabilit ca, în a doua zi, să ne mai alocăm 30 de minute pentru ca noaptea să fie un sfetnic bun și Antonia să se hotărască ce să-și cumpere.
 2. Am stabilit ca orice cumpărătură a Antoniei să se achite cu banii din pușculiță. Încă de acasă, am stabilit că suvenirurile sau dorințele (jucării și alte chițibușuri) Antoniei să se achite cu banii ei (din pușculiță). I-am expus situația explicându-i că vizita la Disneyland a fost cadoul nostru de ziua ei, așa că restul dorințelor (legate de achiziții) rămâneau 100% în responsabilitatea ei.

Regulile pe care le-am stabilit au fost foarte binevenite, pentru că ne-au permis să nu pierdem timpul căscând ochii prin magazine și să evităm nemulțumirile și negocierile legate de achiziții. Antonia și-a luat destui bani la ea, dar, spre surprinderea mea, a fost foarte chibzuită. A plecat de la Disneyland cu o șapcă, un pluș, un breloc, un magnet de frigider și o cutiuță de bomboane mentolate. Mi-a plăcut cum își calcula bănuții, cât a cheltuit, cu cât a rămas; cum estima dacă un anumit lucru își merită banii sau nu, dacă îl va folosi cu adevărat sau îl va uita după 2 zile … A fost un exercițiu interesant pentru toți 3.

Prețurile în magazine nu m-au uimit. Au fost în intervalul în care m-am așteptat, în cea mai mare parte. Totuși, să nu uităm că atunci când copiilor le iau ochii 7 lucruri și negociem, de exemplu, pentru 4 dintre ele, bugetul poate urca rapid. Vă dau câteva exemple de prețuri: șapcă – de la 25€, jucărie de pluș – de la 20€, breloc/magnet – de la 5€, pahar cu personajul preferat – de la 5€ (cănile costă mai mult), etc.

Ce costuri suplimentare există?

Biletul acoperă tot ceea ce ține de parcuri, atracții și spectacole. Se plătesc opțiunile suplimentare, precum fast pass-urile sau asigurarea unui loc în cadrul spectacolelor. Un alt cost suplimentar îl reprezintă face painting-ul (17€). Pun pe listă face painting-ul, pentru că știu că este o atracție pentru mulți copii. Antonia ne-a întrebat cât ar costa în lei și, când a aflat suma, a zis că nu merită să dea atâția bani. 🙂

4 sfaturi înainte de a plănui o excursie la Disneyland

Dacă cineva m-ar întreba ce sfaturi i-aș da pentru a-și plănui o excursie reușită la Disneyland, i-aș spune așa:

 1. Stabilește-ți un buget realist, în funcție de ceea ce îți dorești, de ce compromisuri ești dispus (sau nu) să faci. Dacă dorința ta este să ai 2 zile pline în parcuri și să te cazezi la un hotel Disney, iar bugetul tău este de 2000€, de exemplu, suma aceasta va fi insuficientă pentru ceea ce îți dorești.
 2. Fă-ți un plan. Citește, caută experiențe ale oamenilor care au fost la Disneyland înaintea ta, explorează aplicația, pune pe foaie ce atracții vrei neapărat să bifezi, etc.
 3. Nu uita de flexibilitate. Fă-ți un plan, să ai o idee orientativă despre Disneyland și ce ai vrea să faci, dar nu pleca de acasă cu un plan bătut în cuie, pentru că realizarea lui depinde de mulți factori și s-ar putea ca socoteala de acasă să nu semene cu cea de la fața locului.
 4. Pleacă de acasă cu așteptări realiste și câteva reguli. Magazinele le vor lua ochii copiilor, oboseala îți va spune cuvântul, răbdarea nu va fi întotdeauna la purtător … Știm asta, nu? 🙂
 5. Lasă copilul din tine să se bucure de toată această experiență, de tot ceea ce are acest loc de oferit.

Sper ca articolele despre Disneyland să vă fie de folos și să vă ajute în planificarea vacanțelor voastre în acest loc de poveste.

După Disneyland, au urmat 3 zile pline la Paris. așa că urmează să vă povestesc și despre această experiență. Rămâneți pe aproape! 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *