În fiecare an realizăm decorațiuni de Crăciun. În anii trecuți, am făcut ornamente din aluat sărat, brăduți, fulgi din hârtie, decorațiuni din lemn și papier mâché. Anul acesta, am făcut ornamente din sârmă plușată și mărgele (nu au apucat să ajungă pe blog), coronițe de Crăciun și aranjamente de pus pe masă. Încă de pe la începutul lunii decembrie, Antonia mi-a spus că și-ar dori să facem o ghirlandă pe care să o agățăm în sufragerie. Ne-am ocupat de ea weekend-ul trecut. Este un fel de proiect 2 în 1, pentru că elementele principale pe care le-am realizat pentru ghirlandă pot fi folosite și ca decorațiuni pentru bradul de Crăciun. Vă arăt, mai jos, ce a ieșit. 

 

Materialele pe care le-am folosit: 

 • sfere din polistiren 
 • pom pom-uri
 • conuri
 • mărgele din lemn 
 • steluțe din lemn (cu cleme)
 • panglică subțire
 • pistol de lipit

 

Pasul 1

Întâi, am stabilit ce elemente principale va avea ghirlanda noastră. Am căzut de acord să realizăm globuri îmbrăcate în pom pom-uri, conuri cu pom pom-uri și să adăugăm mărgele roșii și albe, precum și steluțe în aceleași culori. Steluțele le aveam cumpărate de anul trecut. 

 

Pasul 2

Cu ajutorul pistolului de lipit, am lipit pom pom-urile pe sferele din polistiren. Le-am lipit și o bucată de panglică, aceasta fiind pe post de agățătoare. Noi am folosit 3 sfere din polistiren. Una am îmbrăcat-o în nuanțe de roșu, iar pe celelalte 2 am lipit pom pom-uri colorate. 

 

Pasul 3

Tot cu ajutorul pistolului de lipit, am lipit pom pom-uri pe conuri. Am folosit pom pom-uri albe și roșii. 

 

Pasul 4

Am trecut la realizarea ghirlandei. Am stabilit ce dimensiune ar trebui să aibă ghirlanda noastră și am măsurat panglica în acord cu dimensiunea dorită ținând cont de faptul că extremitățile urmau să fie legate (de țeava care ne trece prin sufragerie). Apoi, am stabilit care este mijlocul panglicii și acolo am fixat globul cu pom pom-uri roșii. Am pus agățătoarea pe panglică și am fixat globul înnodând panglica. 

 

Pasul 5

Din mijloc, de la globul roșu, am măsurat distanțe egale de-o parte și de alta și am adăugat următoarele elemente:

 • conurile – le-am atașat asemenea globului. Aveau deja agățători (așa cum au globurile din comerț);
 • 5 mărgele (3 albe + 2 roșii), o stea și iar 5 mărgele. Unde am început și unde am terminat de introdus mărgelele i-am făcut un nod panglicii pentru ca mărgelele să nu se deplaseze pe viitoarea ghirlandă; 
 • conuri; 
 • mărgele + stea + mărgele; 
 • globurile colorate le-am pus la capetele ghirlandei. 

 

Nu știu cât se înțelege din pozele de mai jos, dar aceasta este ghirlanda noastră. Nu este complicat de realizat, dar cei mici au nevoie de o doză bună de răbdare până ajung la rezultatul final. Pentru ca așteptarea să nu fie prea lungă, puteți realiza într-o zi elementele principale, iar într-o altă zi le puteți monta pe panglică. 

 

Spor la treabă! 🙂

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Ghirlandă de Crăciun (DIY)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *