briose cu unt de arahide

 

Nu sunt fotograf şi se vede, dar am câteva poze care mi-au ieşit simpatice. Brioşele astea n-au pozat bine deloc. :)) Adevărul este că majoritatea fotografiilor le fac în grabă, în timp ce doarme copila sau cât se joacă cu tatăl ei. Alfel, mâncarea pierde orice şansă de a fi pozată. Cu toate că pozele acestor brioşe arată fix nicium, m-am încumetat să le pun pe blog pentru că sunt bune şi foarte săţioase.

 

Ingrediente: 

  • 230g făină integrală
  • 2 ouă
  • 2 banane medii (200g piure)
  • 100g unt de arahide
  • 70ml lapte vegetal (eu am folosit de grâu spelta cu alune)
  • 40g zahăr de cocos
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguriţe praf de copt
  • un praf de sare
  • afine pentru decor (opţional)

 

Mod de preparare: 

  1. Am bătut ouăle cu zahărul de cocos şi cu praful de sare până şi-au dublat volumul. Am adăugat laptele vegetal, piureul de banane şi untul de arahide.
  2. Separat, am amestecat făina cu scorţişoara şi cu praful de copt. Ingredientele uscate le-am încorporat în amestecul lichid până am obţinut un aluat omogen.
  3. Am pus compoziţia în forme de silicon (fără BPA) pentru mini brioşe (aprox. 2 linguriţe/formă). Am dat brioşele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aprox. 20-25 minute. Testul cu scobitoarea este cel mai fiabil. 🙂

Brioşele mele au ieşit puţin ţuguiate, dar asta nu le afectează gustul. 🙂

Sfat: 

Dacă folosiţi forme mai mari pentru brioşe, atunci este posibil să necesite vreo 5 minute în plus de coacere.

Alte reţete de brioşe:

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

Brioşe cu mere şi migdale

Briose cu mere si migdale

Brioşe cu ciuperci şi mărar

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

2 Comments on Brioşe cu unt de arahide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *