Nu sunt fotograf şi se vede, dar am câteva poze care mi-au ieşit simpatice. Brioşele astea n-au pozat bine deloc. :)) Adevărul este că majoritatea fotografiilor le fac în grabă, în timp ce doarme copila sau cât se joacă cu tatăl ei. Alfel, mâncarea pierde orice şansă de a fi pozată. Cu toate că pozele acestor brioşe arată fix nicium, m-am încumetat să le pun pe blog pentru că sunt bune şi foarte săţioase.
Ingrediente:
- 230g făină integrală
- 2 ouă
- 2 banane medii (200g piure)
- 100g unt de arahide
- 70ml lapte vegetal (eu am folosit de grâu spelta cu alune)
- 40g zahăr de cocos
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe praf de copt
- un praf de sare
- afine pentru decor (opţional)
Mod de preparare:
- Am bătut ouăle cu zahărul de cocos şi cu praful de sare până şi-au dublat volumul. Am adăugat laptele vegetal, piureul de banane şi untul de arahide.
- Separat, am amestecat făina cu scorţişoara şi cu praful de copt. Ingredientele uscate le-am încorporat în amestecul lichid până am obţinut un aluat omogen.
- Am pus compoziţia în forme de silicon (fără BPA) pentru mini brioşe (aprox. 2 linguriţe/formă). Am dat brioşele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aprox. 20-25 minute. Testul cu scobitoarea este cel mai fiabil. 🙂
Brioşele mele au ieşit puţin ţuguiate, dar asta nu le afectează gustul. 🙂
Sfat:
Dacă folosiţi forme mai mari pentru brioşe, atunci este posibil să necesite vreo 5 minute în plus de coacere.
Alte reţete de brioşe:
Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Big like pentru rețeta…sunt delicioase 😍
Tare mă bucur! Să vă fie de bine.