Sunt în căutarea unor reţete rapide pentru masa de prânz. Recunosc că prefer reţetele rapide şi pentru cină, dar timpul meu la prânz este mult mai redus, aşa că, dacă nu am ceva pregătit cu o zi înainte, trebuie să caut preparate rapide, sănătoase şi nu foarte calorice. Am pus vreo 3-4 kilograme şi trebuie să le dau jos. 🙂

 

Aşadar, astăzi vă propun o reţetă care mie îmi place foarte mult atât gustativ, dar şi pentru faptul că se pregăteşte foarte repede şi este săracă în calorii, creveţi cu cartofi dulci.

 

Ingrediente: 

  • 6 creveţi White Tiger
  • 1 cartof dulce mediu (130g)
  • 8-10g unt
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • cepşoară (ceapă pitică)

 

Mod de preparare:

Pasul 1

Cartoful l-am curăţat de coajă, l-am spălat şi l-am tăiat cuburi. Cuburile le-am aşezat într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra lor am pulverizat puţin ulei de măsline. Eu prefer să folosesc pulverizatorul pentru că aşa ştiu că folosesc o cantitate mică de ulei. Cartoful l-am copt la 180° Celsius timp de aproximativ 20 de minute.

 

 

Pasul 2

Când cartoful dulce a fost gata (l-am mai lăsat vreo 5 minute în cuptor), m-am ocupat de creveţi. Într-o tigaie am pus untul la topit. Apoi, am adăugat creveţii şi usturoiul tocat. Eu am tocat usturoiul cu cuţitul, nu am folosit presa, pentru că îmi place combinaţia de creveţi cu bucăţi mici e usturoi. 🙂

 

Pasul 3

Creveţii i-am gătit la foc mediu pentru câteva minute, până au căpătat o culoare rozalie. Dacă sunt gătiţi prea mult, textura lor va fi asemănătoare cu cea a cauciucului, deci deloc plăcută. Puteţi folosi şi un alt soi de creveţi, dar sfatul meu este să optaţi pentru unii decorticaţi. Creveţii i-am cumpărat congelaţi şi i-am lăsat la decongelat înainte de a-i găti.

 

Pasul 4

La final, înainte să îi iau de pe foc, am adăugat puţină zeamă de lămâie, sare şi piper. Când i-am luat de pe foc, am adăugat puţină cepşoară tocată. Cepşoara nu se găseşte în toate magazinele. O puteţi înlocui cu foi de ceapă verde. Adesea, o veţi găsi în magazine sub numele de „chivas”, dar nu are nicio legătură cu celebra băutură spirtoasă. Nu ştiu cine i-a pocit numele. :))

 

Prânzul meu a fost delicios şi cu puţine calorii. Porţia aceasta conţine în jur de 300 de calorii.

Sper să vă placă şi vouă! 🙂

 

 

 

Alte reţete pentru prânz/cină:

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *