Disneyland este o lume de poveste atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Acest articol va fi despre experiența noastră la Disneyland, cum ne-am petrecut cele 2 zile în acest loc de poveste, cum sunt organizate parcurile, ce atracții am bifat (cu ce timpi de așteptare), ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut. Întâmplător, am hotărât să mergem la Disneyland în anul în care parcul aniversează 30 de ani de la înființare.

În articolul precedent, v-am împărtășit detaliile organizatorice legate de transport și cazare, așa că nu le voi mai relua și aici.

Biletele pentru Disneyland

Biletele pentru Disneyland le-am cumpărat online, cu câteva zile înainte de plecare. Noi am avut 2 zile pline în parc, cu bilete cumpărate pentru ambele parcuri, Disneyland și Walt Disney Studios, pentru 2 adulți + 1 copil. În zilele în care noi am fost la Disneyland, 30 și 31 mai, am prins tarife mai mici decât cele din plin sezon de vară. Am plătit 486€ pe bilete (2 zile – 2 adulți + 1 copil).

Am fi ieșit cu ceva mai ieftin (nu cu mult) dacă am fi cumpărat bilete pe 2 zile la Disneyland și pentru o singură zi la Walt Disney Studios. Ne-am dat seama ulterior de acest lucru. Am fi avut posibilitatea să le anulăm și să cumpărăm altele, dar am zis că diferența de preț nu merită să ne complicăm.

Pentru a reduce considerabil timpul de așteptare la cozi, puteți opta pentru bilete cu opțiunea Disney Premier Access. În acest caz, prețurile biletelor vor fi aproape duble. Din aplicație, la fața locului, aveți posibilitatea de a opta pentru această opțiune doar pentru anumite atracții, cu costuri între 3€ și 15-20€/atracție.

Organizarea parcurilor

Disneyland Paris este împărțit în 2 parcuri, Disneyland (50 de hectare) și Walt Disney Studios (25 de hectare).

Parcul Disneyland este împățit în 5 zone tematice:

 1. Main Street USA – seamănă cu un orășel american tipic anilor 20, inspirat de orașul natal al lui Walt Disney și reprezintă zona intrării în Disneyland, cu magazine de-o parte și de alta a străzii principale. Se termină în piața din fața Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită.
 2. Frontierland – imită un orășel minier din secolul 19, cu elemente tipice.
 3. Adventureland – recreează atmosfera specifică unei insule dominate de pirați.
 4. Fantasyland – Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită servește ca intrare principală în Fantasyland. Aici prind viață poveștile și personajele copilăriei.
 5. Discoveryland – reprezintă o lume a viitorului.

Main Street

Atracțiile pe care le-am încercat la Disneyland Paris

Înainte de a pleca la Disneyland, am făcut un mic research legat de atracții, dar nu am avut o listă clară cu ceea ce ne doream să încercăm. Am înțeles că paradele și spectacolul de lumini, proiectat pe castelul Frumoasei din Pădurea Adormită sunt câteva dintre lucrurile pe care nu ar trebui să le ratăm.

Am hotărât că ne vom plia pe ceea ce vom avea/vedea la fața locului și în funcție de ritmul nostru. În schimb, pentru a ne organiza cât mai bine în cadrul parcurilor, am folosit aplicația lor. Este un subiect pe care îl voi detalia în articolul următor unde îmi propun să includ mai multe detalii legate de organizare (cum am procedat noi) în interiorul parcului. Acum aș vrea să vă enumăr atracțiile pe care le-am încercat și timpii de așteptare pentru majoritatea dintre ele. Știu că timpul de așteptare la cozi este un subiect de mare interes pentru cei care vor să ajungă la Disneyland, așa că mi-am luat notițe pentru a vă aduce detalii cât mai exacte (nu garantez că ele se mențin pentru alte perioade). 🙂

Ziua 1

Am bifat atracțiile pe care le voi enumera mai jos. Nu am să adaug detalii despre fiecare în parte (le puteți găsi pe internet), în schimb am să precizez care au fost atracțiile noastre preferate.

 • Dumbo the Flying Elephant (în Fantasyland) – prima atracție la care am ajuns, cu un timp anunțat de așteptare de 90 de minute. Timpul efectiv de așteptare la coadă a fost de 70 de minute.

 • Albă ca Zăpada și cei 7 pitici (în Fantasyland).

 • La Cabane des Robinson (în Adventureland) – am avut aici doar 3 minute de stat la coadă.

 • Pirații din Caraibe (în Adventureland) – timp de așteptare anunțat 35 de minute/am petrecut 30 de minute la coadă.

 • Am prins parada mică, de la 16:10.
 • Phantom Manor (în Frontierland) – timp de așteptare la coadă – 45 de minute.
 • Ne-am plimbat cu vaporașul în Pays des Contes de Fées (în Fantasyland) – timp de așteptare la coadă – 20 de minute.
 • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque (în Fantasyland) – timp de așteptare la coadă – 60-70 de minute.
 • Ne-am încheiat ziua cu o sesiune de clătit ochii prin magazinele din Disneyland.

Pe Instagram, găsiți un video cu prima noastră zi la Disneyland. 

Ziua 2

 • Ne-am început ziua la Walt Disney Studios.
 • Spider-Man W.E.B Adventure (în Walt Disney Studios) – timp de așteptare de 90 de minute.
 • Prânz la restaurantul En Coulisse (în Walt Disney Studios). Am așteptat vreo 20 de minute la coadă.
 • Disney Stars on Parade – parada de la ora 17:30. Am încercat să ne găsim un loc cu vreo 20 de minute înainte de paradă.
 • Thunder Mesa Riverboat – plimbare cu vaporul pe lacul din Frontierland.
 • Rustler Roundup Shootin’ Gallery (în Frontierland).
 • It’s a Small World (în Fantasyland).
 • Buzz Lightyear Laser Blast (în Discoveryland).
 • Orbitron (în Discoveryland).
 • Autopia (în Discoveryland).
 • Spectacolul de lumini, cu drone și artificii de la ora 23:00.

Ce ne-a plăcut vs. ce nu ne-a plăcut

Antoniei i-au plăcut toate atracțiile la care am fost, mai puțin Phantom Manor și Rustler Roundup. În top favorite ar fi Pirații din Caraibe, Spider-Man W.E.B Adventure, It’s a Small World, Buzz Lightyear Laser Blast, Orbitron și Autopia. Am încercat să ne folosim cât de mult de aplicație pentru a vedea care sunt cozile unde avem de așteptat mai puțin (ne-am dorit să fim cât se poate de eficienți din punct de vedere al timpului). Nu am reușit să ajungem la Pavilionul prințeselor (se închidea în jurul orei 17:00), dar nici nu a fost un must-see pentru Antonia. Prințesele le-am văzut defilând în cadrul paradei de la 17:30.

Nu am petrecut foarte mult timp la Walt Disney Studios și nu am bifat niciun fel de spectacol (de exemplu, The Lion King: Rhythms of the Pride Lands, Mickey and the Magician sau Stitch Live) pentru că se aștepta mult la cozi. Sunt spectacole care nu se plătesc, dar locurile sunt limitate. Din câte am înțeles, există posibilitatea de a avea acces garantat cu opțiunea Disney Premier Access. Eu aș fi mers la Lion King, Antonia și-a dorit mai puțin. Oricum, m-au uimit alegerile ei când a făcut topul atracțiilor ei preferate. 🙂 Cred că mă așteptam la altceva.

Știm că protestele și grevele sunt un soi de marcă înregistrată în Franța (nu insinuez că nemulțumirile lor nu ar fi fondate), așa că am prins și greva angajaților Disney. Au fost sute de oameni care au mărșuluit în interiorul parcului și unele atracții s-au închis (bănuiesc că din acest motiv). Totuși, noi zicem că am reușit să vedem mare parte din atracțiile care i s-au potrivit Antoniei. Nu a dorit să le încerce pe cele cu extra adrenalină, precum Indiana Jones and the Temple of Peril ori Big Thunder Mountain. Dacă vouă vi se potrivesc, să știți că au restricții de înălțime. Pentru mine și Orbitronul a fost cu extra adrenalină. 🙂

Din experiența noastră, am observat că timpii de așteptare la cozi sunt mai reduși după ora 19:00. Cel mai probabil, oboseala își spune cuvântul. În a doua zi, la ultimele atracții menționate mai sus, nu am așteptat la coadă mai mult de 10-20 de minute.

În privința paradelor, parada mică de la ora 16:00 nu ne-a impresionat deloc (am înțeles că, din cauza grevei, nu s-a desfășurat în formatul original), însă ne-a plăcut mult Disney Stars on Parade, parada de la ora 17:30, când personajele Disney defilează pe Main Street în care alegorice (pornesc de la castel). Ar fi recomandat să vă găsiți un loc cât mai aproape de stradă cu vreo 20-30 de minute înainte de paradă).

În a doua zi, ne-am propus să facem un efort și să stăm la spectacolul de lumini, cu drone și artificii, de la ora 23:00. De fapt, sunt două spectacole unul după altul (primul, mai scurt decât al doilea, începe pe la 22:50) și sunt impresionante atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este bine să știți că, dacă vă doriți un loc cu cât mai bună vizibilitate asupra castelului (imaginile sunt proiectate pe castel și tot spectacolul se întâmplă în jurul castelului), atunci ar trebui să vă găsiți un loc potrivit cu vreo oră înainte de spectacol. De asemenea, atunci când show-ul e gata, din cauza aglomerației care se creează, veți avea nevoie de vreo jumătate de oră bună să ieșiți din parc.

Sunt suficiente 2 zile pline la Disneyland Paris? 

Știu că mulți dintre voi aveți această întrebare. Aș răspunde cu … depinde. Depinde ce vă doriți să faceți, să vedeți și cât de rezistenți sunt copiii voștri la oboseală. Dacă planul vostru este să vedeți tot ceea ce are Disneyland de oferit, să explorați fiecare colțișor și fiecare atracție, atunci aș zice că 3 zile pline ar fi mai potrivite, cu trezit de dimineață și stat în parc până seara. Noi nu am ajuns la Disneyland în nicio zi mai devreme de 10:30-11:00, pentru că am vrut ca Antonia să aibă parte și de odihnă (urmau și 3 zile de explorat prin Paris). În prima zi, am plecat de la Disneyland pe la vreo 20:00, iar în a doua am ajuns la cazare după miezul nopții. Norocul nostru este că Antonia rezistă foarte bine la oboseală, dar nu am vrut să forțăm nota mai mult de atât. După câte 10-11 km (poate și mai mult) parcurși pe jos în fiecare zi, și noi, adulții, am resimțit oboseala.

Pot să vă spun sigur că mi-am făcut plinul pe acest an cu așteptatul la cozi, cred că și pe următorii. Este posibil să fi dezvoltat o oarecare intoleranță din acest punct de vedere, deși am plecat de acasă cu așteptări realiste. 🙂

Încă nu am epuizat subiectul Disneyland. Vă rămân datoare cu detalii importante legate de organizarea în interiorul parcului, tips & tricks, prețuri, mâncare și ce reguli am stabilit noi pentru ca zilele la Disneyland să se desfășoare cât mai bine cu putință. Dacă aveți întrebări, vă rog să mi le adresați pentru a putea include răspunsurile în articolul următor.


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *