Așa cum știți deja, Antoniei îi place să bucătărim împreună. Sunt zile în care își dorește să modeleze aluat și altele în care i-ar plăcea să facem împreună un desert cu ciocolată sau cu fructe. De această dată, și-a dorit să ne răsfățăm cu un desert ciocolatos, așa că am ales să facem împreună o brownie cu căpșuni. Este un desert rapid, deloc pretențios, dar fooooarte gustos, combinația ideală atunci când vă doriți să pregătiți deserturi împreună cu copiii. Pe blog, găsiți un articol cu idei de rețete simple pe care le puteți pregăti împreună cu cei mici

Rețeta noastră de brownie nu are zahăr adăugat. Nu este un desert fără zahăr pentru că ciocolata conține deja zahăr, dar nu am suplimentat cantitatea de zahăr ca în majoritatea rețetelor de brownie. În loc de zahăr am adăugat curmale și vă asigur că gustul a fost suficient de dulce. Mai jos, găsiți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 

Pentru 6 porții

  • 80g făină
  • 110g ciocolată (eu am folosit ciocolată neagră)
  • 100g curmale
  • 50ml lapte vegetal
  • 3 ouă mici
  • 90g unt
  • 40g pudră de cacao crudă
  • aprox. 50g căpșuni
  • Mod de preparare: 

    Pasul 1

    Untul și ciocolata le-am topit la bain-marie. Am pus ingredientele într-un vas termorezistent pe care l-am deasupra unei oale cu apă caldă, la foc mic, fără ca acesta să ajungă în apă, şi am lăsat untul și ciocolata să se topească lent.

    Pasul 2

    Curmalele, laptele vegetal (eu am folosit lapte vegetal de orez cu cocos, dar îl puteți înlocui cu laptele pe care îl preferați, inclusiv cu cel de vacă) și ouăle le-am mixat în blender. Dacă nu aveți curmale moi, vă sfătuiesc să le lăsați vreo 2 ore la înmuiat, în apă călduță (pe care să o scurgeți bine înainte să le mixați).

    Pasul 3

    În amestecul lichid de la pasul 2 am adăugat ingredientele uscate, făina și pudra de cacao amestecate în prealabil. Cu ajutorul unui tel, am amestecat până am obținut o compoziție omogenă.

    Pasul 4

    Am încorporat untul și ciocolata topite (după ce s-au răcorit puțin) și căpșunile tăiate în bucățele.

     

    Pasul 5

    Am pus hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 17 x 13 cm (ungeți tava cu puțin ulei pentru ca hârtia să se fixeze mai bine) și am turnat compoziția.

    Am dat prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit la 190° Celsius, timp de 20 de minute (cuptorul l-am setat să difuzeze căldură sus-jos și tava am așezat-o pe treapta din mijloc a cuptorului). După ce prăjitura a fost coaptă, am lăsat-o să se răcorească timp de vreo 10 minute. Apoi, am transferat-o pe un grătar unde am lăsat-o să se răcească complet.

    E simplă rețeta, nu?  Am servit prăjitura cu poftă, cu multăăă poftă. 🙂

    Dați-mi de veste dacă o încercați. Sper să fie pe gustul vostru.

    Alte rețete cu ciocolată: 

    Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *