Budincă de mei cu mascarpone sau cum să reciclezi alimentele care stau să se strice. Dacă aţi descoperit blogul de curând, ţin să menţionez că nu-mi place să arunc mâncarea, aşa că găsesc tot felul de soluţii prin care să o reciclez. Asta e şi povestea acestei budinci.

 

Ingrediente: 

 

 • 7 linguri mei
 • 1 ou
 • 100g mascarpone
 • 2 banane coapte (180g piure)
 • 1 linguriţă esenţă naturală de lămâie
 • 1 lingură magiun de prune fără zahăr (opţional)
 • unt + pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare: 

 

 1. Meiul l-am lăsat la hidratat peste noapte şi apoi l-am fiert. Îl puteţi fierbe în apă sau în lapte.
 2. Am bătut oul cu mixerul până şi-a dublat volumul.
 3. Aveam în frigider o cutie începută de mascarpone care se cerea să fie folosită şi 2 banane coapte care riscau să ajungă la gunoi. Am adăugat în bolul mixerului bananele zdrobite cu furculiţa, mascarponele, esenţa de lămâie şi magiunul. Eu folosesc esenţă naturală de lămâie. Cea pe care o găsiţi în supermarket nu are nimic natural. Magiunul l-am cumpărat de la un producător local din Cluj.
 4. În compoziţia omogenizată în mixer am adăugat meiul fiert. Am uns o tavă termorezistentă cu unt şi am tapetat-o cu pesmet. Am turnat budinca în tavă şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

 

Budincile sunt printre preferatele noastre la micul dejun. De obicei, fac o porţie suficient de mare încât să ne ajungă pentru două dimineţi consecutive.

 

Alte budinci dulci pe care vă recomand să le încercaţi:

 

Budincă de orez cu migdale

 

Budincă de mălai cu lămâie

 

Budincă de chia cu „ciocolată” şi banane

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

 

2 Comments on Budincă de mei cu mascarpone (fără zahăr)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *