image

 

Ingrediente:

  • 1 lingură de seminţe de chia (întregi)
  • 2 linguriţe de fulgi de cocos
  • 1/2 linguriţă de pudră de roşcove
  • un vârf de cuţit pudră de vanilie
  • 100ml lapte de cocos cu orez (sau orice alt lapte vegetal)
  • 1 banană

 

Mod de preparare: 

 

  1. Într-un borcan cu capac am amestecat seminţele de chia, fulgii de cocos, pudra de roşcove, vanilia şi laptele. Le-am lăsat la frigider peste noapte.
  2. Înainte de servirea budincii, am adăugat o banană zdrobită cu furculiţa şi am amestecat bine. Câteva felii le-am păstrat pentru decor.

 

image

 

O reţetă simplă şi gustoasă. Am să încerc şi alte combinaţii.

 

Alte budinci:

Budincă de orez cu migdale

Budincă de banane

Budincă de tapioca cu mango şi pudră de roşcove

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

4 Comments on Budincă de chia cu „ciocolată” și banane

  1. Buna Flavia. Tot incerc sa fac retete cu chia insa daca bag compozitia la frigider grasimea laptelui se incheaga iar semintele de chia nu se umfla foarte mult. Ramane lichid mult plus grasimea laptelui de cocos solida. Ai patit vreodata asa? Daca le las la temp camerei se leaga 80% compozitia.
    Iti urmaresc cu interes site ul si ma bucur de fiecare reteta noua.Multumesc mult

    • Bună Diana.

      Folosești lapte de cocos sau în combinație cu orez? Eu îl folosesc pe cel de cocos cu orez și nu am pățit niciodată să se aleagă grăsimea deasupra.

      • Am.incercat lapte cocos simplu si lapte vaca. Cred ca totusi problema sunt semintele, poate sunt ^trase^ si nu mai absorb lichidul. Am incercat budinca de banane in dimineata aceasta daca prima reteta.nu mi a iesit..foarte foarte gustoasa. Multumeac mult

        • Imi pare rau ca nu ti-a iesit, dar nu imi explic de ce. Legat de semintele de chia, sa stii ca si eu am impresia ca depinde de seminte, pentru ca mi-au mai scris cititori ca boabele nu s-au umflat suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *