De vreun an de zile am descoperit că mălaiul se împacă tare bine cu gustul dulce. Această budincă este combinaţia între un preparat al Cosminei şi checul meu cu mălai, lămâie şi zmeură. Lămâia în combinaţie cu mălaiul fac casă tare bună. 🙂
Ingrediente:
- 4 linguri de mălai/80g (foarte fin)
- 1 ou
- 150ml lapte
- 130g ricotta
- coaja de la o jumătate de lămâie
- sucul de la o lămâie mică
- 1 banană (80-100g)
- 2 linguri făină de migdale
- 1 lingură de miere
- unt şi pesmet (pentru tapetarea vasului)
Mod de preparare:
- Într-un bol am amestecat bine oul cu ricotta, laptele, sucul de lămâie, banană făcută piure şi mierea. Pentru această reţetă am folosit lapte vegetal.
- Peste amestecul lichid am încorporat coaja de lămâie, mălaiul şi făina de migdale. În preparatele în care folosesc coajă de lămâie, întotdeauna optez pentru lămâi bio.
- Am uns un vas ceramic cu unt şi l-am tapetat cu pesmet. Am turnat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de grosimea budincii voastre. Dacă optaţi pentru un vas mai mare şi stratul de budincă este subţire, atunci este posibil să necesite un timp mai mic de coacere.
Antonia este mare iubitoare de budinci cu mălai … ca şi mama ei. 🙂
Alte reţete cu mălai:
Chec cu mălai, lămâie şi zmeură
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
De mult doream sa incerc o budinca de malai, iar aceasta a iesit foarte buna 🙂 in plus fetita mea (2 ani) a acceptat si iaurtul (pe care nu-l prea mai apreciaza in ultima vreme), deci succes total cu un efort minim de gatit. Multumesc de reteta 🙂
Mă bucur că a avut succes! Ai fost rapidă cu testarea. 😉
Am facut acesta reteta folosind mascarpone in loc de ricotta ( nu am gasit la magazinul de langa casa). A iesit foarte buna si baietelul meu a mancat doua portii. Tot ce am gatit de pe site-ul tau a iesit foarte bun. De fapt, imi place tot de pe site. 🙂
Iti multumesc pentru tot ce impartasesti cu noi!
Monica, îți mulțumesc mult pentru aprecieri. Mă bucur că rețeta a avut succes.
Flavia, de mult am tot vrut sa iti las feedback, dar stii cum e cu vrutul si cu timpul 🙂
Asta e ultima reteta de pe blog pe care am incercat-o, pana acum binenteles, si a fost senzatie. Multumesc pentru inspiratie 🙂 Si retetele tale contribuie la tranzitia mea de la cooking-challenged la chiar priceputa 🙂
Alexandra, ma bucura tare mult feedback-urile! Și mai mult mă bucur atunci când rețetele mele au succes. Eu îți mulțumesc!
In modul de preparare mentionezi ca pui si faina de migdale insa la ingrediente nu e trecuta. Ce cantitate e necesara?
Am recitit si am gasit-o pe biata faina :)))))
Super! Acolo era 😉
Foarte buna budincuta. Jumatate din cantitatea de malai am inlocuit-o cu gris. A iesit delicios, baietelul meu de 2 ani a devorat-o. Voi repeta reteta si cu malai…sa vad cum e in varianta originala dar cred ca renunt la miere ca mi s-a parut foarte dulce.
Imi place ca se face extrem de rapid.
Mă bucur că ai găsit o interpretare pe gustul vostru. 🙂
Am preparat cu entuziasm reteta, insa am realizat ca predomina gustul laptelui de cocos si al bananei ( pareau pancakeurile de banane). Nu.am.regasit in gust nici lamaia nici malaiul. Te rog o recomandare. Tu ce lapte folosesti.
Bună, Diana. Mi se pare foarte ciudat. Budinca mea avea gust pronunţat de lămâie. Data viitoare, poţi pune mai multă lămâie şi/sau mai puţină banană.
In loc de coaja si suc de lamaie am pus sucul si pulpa de la o mandarina care s-a potrivit a fi tare dulce😊.
Asta am avut in casa.
E foarte, foarte buna!
Mă bucur că a fost pe gustul vostru! 🙂