Astăzi blogul împlineşte 3 ani, aşa că m-am gândit să vă cinstesc, măcar virtual, cu ceva dulce, dar sănătos. Nu-i vreo prăjitură din care să curgă râuri de ciocolată ori care să-ţi strângă gura de la prea multă dulceaţă. Este o budinco-prăjitură pufoasă, sănătoasă, uşor de făcut, fără să ţintuiască pofticiosul prea mult timp în bucătărie. Dacă cinstea virtuală nu vă este suficientă, daţi o fugă până la magazinul cel mai apropiat şi cumpăraţi-vă cele trebuincioase. Ajunşi acasă, vă suflecaţi mânecile şi vă apucaţi de treabă. În mai puţin de o oră, cu tot cu timpul de coacere, budinco-prăjitura va fi gata. Să vă gândiţi la mine când o veţi savura, da? 🙂

 

Ingrediente: 

 

  • 400g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 40g unt
  • 50g smântână
  • 50g miere (opţional)
  • 180g afine
  • 35g griş integral (3 linguri)
  • 35g fulgi de ovăz moi (3 linguri)
  • un praf de sare
  • vanilie pudră/păstaie (opţional)

+ unt şi pesmet/griş pentru tapetare vaselor.

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1 

Am separat ouăle. Albuşurile le-am bătut cu un praf de sare până am obţinut o spumă fermă. Gălbenuşurile le-am amestecat cu brânza de vaci, untul topit şi răcit, smântâna şi mierea.

 

Pasul 2

Am adăugat în compoziţie grişul, fulgii de ovăz şi puţină vanilie. Am încorporat afinele şi albuşurile făcute spumă, cu mişcări lente, de jos în sus. Eu am folosit afine de pădure. Le-am lăsat la decongelat într-o sită. Vă sfătuiesc să faceţi la fel, să evitaţi să le puneţi cu tot cu apă în budincă.

 

Pasul 3

Pentru coacerea budincii eu am folosit 4 vase, 3 mici, în formă de inimă (7 x 18 cm), şi unul dreptunghiular (19 x 12 cm). Fiecare vas l-am tapetat cu unt şi griş ca să mă asigur că budinca nu se va lipi. Voi o puteţi coace într-un singur vas, mai mare dar, în acest caz, vă sfătuiesc să o lăsaţi cu 10 minute în plus la copt.

Am încins cuptorul la 180° Celsius, fără ventilaţie, şi am copt budinca timp de 30 de minute.

 

 

V-am zis că nu durează nici măcar o oră să o pregătiţi, da? Simplă, rapidă şi gustoasă. Ce putem să ne dorim mai mult? 🙂

A fost delicioasă atât caldă, cât şi rece. Dacă vreţi să o scoateţi din forme/tavă, să o lăsaţi să se răcească înainte.

Să-mi scrieţi dacă o încercaţi. Sunt curioasă dacă va fi pe gustul vostru.

 

 

 

 

 

 

Aşa arată în interior.

 

 

Alte reţete dulci cu brânză:
Pască fără aluat sau budincă cu brânză de servit în orice zi din an (fără zahăr)
Budincă de pâine cu cremă de brânză (fără zahăr)
Prăjitură cu ricotta şi stafide (fără zahăr şi fără făină)
Budincă de mei cu măr şi dovleac (fără zahăr)
Tort cu mascarpone şi caise (baby friendly)
Tort din pancakes
Tiramisu cu căpşuni (fără ouă, fără cafea şi fără pişcoturi)

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

14 Comments on Budincă cu brânză de vaci și afine

  1. La mulți ani blogului si felicitări pt munca depusă!
    Arată foarte bine, as putea sa înlocuiesc afinele cu visine?
    Mulțumesc!

  2. La multi ani! Multa inspiratie🎈🎈🎈! Delicioasa budinca😍… am folosit ricotta si a iesit super pufoasa si gustoasa! Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *