Am ajuns la al 3-lea articol dedicat amenajării casei. În primele 2, v-am povestit cum am amenajat bucătăria şi sufrageria şi camera copilului. Am rămas datoare să vă povestesc despre dormitor şi despre băi. Am crezut că pot include băile şi dormitorul într-un singur articol, însă îmi dau seama că ar ieşi o poveste prea lungă şi s-ar putea să vă pierdeţi interesul până la finalul lecturii. 🙂 Aşadar, astăzi vă povestesc despre dormitor şi revin cu amenajarea băilor într-un alt articol.

 

Dormitorul

 

Am ţinut neapărat să avem următoarele lucruri în dormitor:

  • măsuţă de machiaj.
  • pat cu ladă de depozitare şi tăblie capitonată.
  • draperii blackout din catifea.
  • circuit electric.

 

Culorile şi mobilierul

În primul articol, vă spuneam că am ales griul ca şi culoare dominantă şi fiecare încăpere are accente de culoare. În dormitor am combinat gri cu mov, iar culoarea din urmă se regăseşte în câteva detalii, mai exact în draperii şi în scaunul de la măsuţa de machiaj. Mi se pare că, atunci când culoarea dominantă este una neutră, accentele de culoare pot fi schimbate mult mai uşor odată cu trecerea timpul, în cazul în care ne plictisim de combinaţiile iniţiale.

Griul deschis l-am combinat, la nivel de pat şi de noptiere, cu gri antracit pentru contrast. Planul era ca dormitorul să fie făcut din MDF, însă ceea ce ne doream noi nu se putea realiza din acest material, pentru că nu existau canturi care să se potrivească din punct de vedere cromatic. Am rămas să facem mobilierul din pal, dar am insistat să existe un contrast cromatic şi să se regăsească nişte linii curbate, care să dea impresia de continuitate între pat şi noptiere. Astfel, ne-am făcut feţele sertarelor de la noptiere cu linii curbate. Vă ataşez o poză, pentru că nu cred că excelez la nivel de explicaţii. 🙂

 

Ştiţi voi că fiecare avem dorinţele noastre atunci când vine vorba de cuibul nostru. Mi se pare absolut firesc ca spaţiul în care trăim să ne reprezinte, să ne dea cu adevărat sentimentul de acasă. Cele 4 puncte de mai sus erau esenţiale pentru noi. Poate că, pentru alţii, sunt nişte mofturi ori nişte aspecte mai mult decât superficiale. Dacă şi voi credeţi la fel, poate voi reuşi să vă fac să vă schimbaţi părerea cu câteva argumente.

Am optat pentru o măsuţă de machiaj, pentru că nu este sănătos să ne ţinem cosmeticele în baie, în locuri cu umiditate ridicată şi am preferat să le am pe toate grupate într-un loc. Măsuţa am făcut-o la comandă. De fapt, ea ascunde cosmeticele în interiorul ei şi poate fi folosită şi pe post de birou. Ideea era să fie cât mai practică. I-am asortat un scaun mov, făcut la comandă împreună cu celelalte scaune din casă.

 

Colțul cu măsuța de machiaj

 

Măsuța de machiaj deschisă

 

Patul trebuia neapărat să fie mare, să încăpem toţi 3 şi să aibă ladă de depozitare pentru a eficientiza spaţiul. Spaţiile de depozitare nu sunt niciodată suficiente. Astfel, avem nu una, ci două lăzi de depozitare, câte una pe fiecare jumătate de pat. Am ales această variantă, pentru că este mult mai practică decât dacă am fi avut o singură ladă. Am optat pentru mânere încastrate pentru a evita loviturile de orice fel şi pentru că sunt mai rezistente în cazul în care lăzile sunt foarte încărcate.

Am optat pentru o tăblie capitonată, făcută la comandă. Asta înseamnă că ne-am ales modelul şi materialul. La nivel de material, dacă bine reţin, este o fibră sintetică foarte asemănătoare cu alcantara. Poate că este chiar acest tip de material, dar nu mai reţin exact. Cert este că nu am optat nici aici pentru piele sau imitaţie de piele. Am vrut ca tăblia patului să dea senzaţia de căldură.

 

 

Cum vă spuneam, spaţiile de depozitare nu sunt niciodată suficiente, aşa că, pe lângă dulapul din hol, avem un şifonier dublu şi în dormitor. Practic, am reprodus, la o scară mai mică, dulapul mare din hol.

 

Organizare

 

Dulapul este împărţit în 2. Fiecare avem o etajeră, o bară pentru umeraşe şi 3 sertare. Hainele noastre sunt organizate separat, pentru că unul dintre noi este mai organizat, iar celălalt încă munceşte pentru a-şi păstra lucrurile în ordine. 🙂 Astfel, dulapurile noastre sunt organizate diferit, în funcţie de nevoile fiecăruia şi aici am să vă dau câteva exemple poate vă inspiră:

  • soţul meu are un umeraş pentru fiecare cămaşă, pulover sau tricou. Ar fi un haos dacă ar trebui să le împacheteze.
  • am folosit atât în dulapul lui, cât şi în al meu, umeraşe pentru accesorii. Eu le folosesc pentru coliere, el pentru curele. Mă ajută să economisesc din spaţiu.
  • pentru soţul meu, am cerut ca sertarele să fie compartimentate în 2 părţi egale. Restul hainelor, haine sport, pijamale, şosete şi lenjerie intimă, le organizez după metoda KonMari. O aplic şi în sertarele mele.
  • aplic metoda KonMari şi în organizarea umeraşelor, adică pun laolaltă hainele asemănătoare ca tip, cămăşi cu cămăşi, rochii cu rochii, sacouri cu sacouri şi cardigane, etc.
  • pentru pantaloni şi fuste, pentru a economisi la nivel de spaţiu, folosesc umeraşe suprapuse. Practic, în loc de 5 umeraşe, am unul singur cu 5 bare pe care să îmi aranjez hainele.

 

Detalii

 

Eu sunt omul care nu prea las detaliile la voia întâmplării şi cred că ele dau farmec şi personalitate fiecărei încăperi. Aşadar, dormitorul are şi el câteva detalii pe care am ţinut neapărat să le avem:

  • Perdelele şi galeriile din dormitor sunt aceleaşi cu cele din sufragerie, cumpărate din acelaşi loc. Ne-am dorit draperii mov care să dea pata de culoare despre care vă vorbeam, blackout, dintr-un material care să dea senzaţia de căldură şi confort.
  • Am optat pentru tapet şi în dormitor. Am căutat un tapet elegant şi texturat, nu foarte simplu. Iniţial, am fi vrut un tapet mov, dar ne-am temut să nu exagerăm în privinţa culorii. Aşadar, am ales un tapet gri, texturat, uşor sidefat. El este poziţionat între cele două coloane care delimitează patul.
  • Pe coloane, de-o parte şi de alta, avem aplici cu variatoare, din același set cu candelabrul, identic cu cel din sufragerie, care ne permit să dozăm lumina. De asemenea, am ales să avem un circuit electric, sper că zic bine, adică să putem închide lumina de la întrerupătoarele de lângă pat, să evităm să ne ridicăm de câte ori trebuie stinsă lumina sau să căutăm patul pe întuneric.
  • La dorinţa soţului, vis-a-vis cu patul, am montat o priză pentru televizor, dar televizorul nu-l avem. Eu nu-mi doresc televizor în dormitor, el şi-ar dori. Deocamdată ne este bine fără el. 🙂

 

 

Voi ce culori aţi ales în dormitor? Ce trucuri aveţi în privinţa organizării spaţiului?

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

4 Comments on Acasă la noi – cum am amenajat dormitorul

    • Salut.

      Mulţumesc. Mă bucur că îţi place. Tapetul din toate încăperile din casă este luat de la Verla Decor, un magazin de profil de pe strada Horea, din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *